Luuk Ikink sloopt eigen collega Renze Klamer: ‘Zat me op te vreten’

Gelukkig is de kerstborrel nog ver weg: de door Angela de Jong neergehaalde Renze Klamer krijgt nu ook nog eens de zolen van Luuk Ikink op zijn vingers. “Ik zat me echt op te vreten.”

Luuk Ikink en Renze Klamer © RTL

Renze Klamer mag dan wel bij de EO zijn opgegroeid, maar het kan niet anders dan dat hij gisteren tijdens RTL Boulevard de hele woonkamer bij elkaar vloekte. Na het aanhoudende gebash van de mannen van Vandaag Inside en de vernietigende column van Angela de Jong, krijgt hij nu ook nog eens collega Luuk Ikink over zich heen.

Luuk vreet zich op

Die kritische column van Angela – zij heeft Renze’s laatste uitzending vollédig de grond in geschreven, samen met zijn nieuwe sidekick Valerio Zeno – kan op bijval rekenen van Luuk.

Het is volgens Luuk vooral een gotspe dat Renze zondagavond geen enkele relevante vraag heeft gesteld aan Igone de Jongh, wier ex-geliefde Thijs Römer wordt vervolgd voor meerdere zedendelicten. “Ik zat me ook wel een beetje op te vreten van: wanneer ga je nou een keer die vraag stellen?”

Relevante vraag

Je móet Igone naar die situatie vragen, vindt Luuk. “Het is best wel relevant natuurlijk, hè? Hoe zij ook als artiest omgaat met tragiek.”

Collega Eddy Zoëy: “Ja, maar kijk je dan als televisiemaker? Is dat misschien ook een ding van dat wíj vinden van: die vraag moet je stellen?”

Luuk: “Nou, ook omdat ik gewoon een leuke zondagavond wil hebben en ik wil gewoon een beetje leuke televisie kijken en als dan het gesprek een beetje als een sof afloopt of niet eens begint met een beetje spanning…”

‘Helemaal eens’

Ai, Luuk die Renze’s talkshow indirect slaapverwekkende televisie noemt. Pijnlijk. Hij vervolgt: “Je wil ook weten hoe Igone denkt over bepaalde zaken, hoe zij omgaat met vervelende zaken in haar leven. Dat kun je ook weer terugkoppelen aan haar als danseres in dit geval.”

Eddy: “Ik ben het helemaal met je eens.”

‘Wat was dat slécht!’

Hebben de mannen van VI ook nog wat te zeggen? Ja, die gingen gisteren wéér los op Renze. René van der Gijp: “Ach, wat was dat slecht.”

Johan Derksen: “Weet je, René, waarom ik helemaal keek? Er staat in de VARAgids een interview met hem en die jongen vindt zichzelf fantástisch.”

Wilfred Genee: “Hij zegt dat hij op z’n dertigste al een talkshow had en daar heeft hij op zich gelijk in, natuurlijk. Dat komt niet vaak voor.”

Johan: “Nee, maar hij zegt er niet bij dat hij het nog niet beheerst. Hij is heel tevreden over zichzelf.”

Smaak noch kraak

Job Knoester vindt Renze een faalhaas. “Er zit smaak noch kraak aan. Ik denk dat als je een grijze muis googelt, dat je zijn foto te zien krijgt. Ik kijk nooit.”

René: “Ja, ik wel. Nou ja, weet je, die act die ze hadden met die twee (illusionisten, red.)… Dat was ténenkrommend. Dat was echt ténenkrommend die gasten. Dit is YouTube, waar kinderen naar kijken van twaalf en dertien en die vinden dit leuk. Die vinden dit leuk, omdat het onzin is.”

Job: “Ik vraag me wel af: zou zo’n redactie van tevoren hebben gekeken wat voor gasten ze hebben?”

Johan: “Volgens mij is er ook helemaal geen coaching voor die jongen. Volgens mij doet die maar wat. Er zijn van die mensen die alles leuk vinden wat ze zelf doen.”

Renze reageert niet

Wat vindt Renze van alle kritiek? Luuk: “Renze zelf wil geen commentaar geven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Renze Klamer verliest nu zelfs vertrouwen binnen RTL zelf. Noodgeval?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen