Renze Klamer klopt zichzelf op borst: ’30 en dán al eigen talkshow!’

Renze Klamer klopt zichzelf enorm op de borst over het feit dat hij zo’n jonge talkshowhost is. Hoewel hij nog nauwelijks een voetafdruk heeft achtergelaten, roemt hij zijn eigen prestaties.

Renze Klamer © RTL

Van alle vier de RTL 4-talkshows is die van Renze Klamer het meest vlees noch vis. Veel kijkers merken dat hij nog helemaal niet de statuur heeft om een eigen programma te dragen. Zelf is hij wel erg onder de indruk van zijn eigen prestaties en dan vooral over het feit dat hij zo snel carrière heeft gemaakt.

‘I like to think so’

Renze vindt zichzelf een echte avonturier. Hij zegt in de VARAgids graag voor het onbekende te kiezen: “I like to think so. Vast niet altijd. Er is ook regelmaat. Maar ik weet dat mijn leven niet een aaneenschakeling van veilige en bekende keuzes is.”

Hij moet er niet aan denken een saaie kantoormedewerker te zijn. “Toen ik bij de EO in dienst was, ontmoette ik iemand die 40 jaar op het klantencontactcentrum zat in min of meer dezelfde functie”, zegt hij. “Maar zo’n leven is niet voor mij.”

Golden boy

Renze ziet zichzelf een beetje als de golden boy van Hilversum. “Ik ben van liever iets proberen en vervolgens falen dan alles steeds op veilig spelen. Had ik dat gedaan dan werkte ik nog steeds bij de EO. Ze hadden me daar graag gehouden, maar ik wilde avontuur.”

Hij vervolgt: “Nu ben ik bij RTL 4, ik heb een talkshow, ben voor het eerst in mijn leven gamemaster.”

Erg trots

En daar is Renze allemaal heel erg trots op. Soms vraagt hij zich af of hij wel de juiste keuzes maakt, maar: “Dan weer bedenk ik me: wie heeft er nou op zijn dertigste een eigen talkshow? Nou bijna niemand. Dat is natuurlijk ook een beetje gek.”

Kijkt hij zelf eigenlijk ook graag tv? “Veel actualiteiten en nieuws. De ene keer het Achtuurjournaal, dan weer RTL Nieuws. Ik check de line-up van talkshows en wanneer ik kan uittekenen hoe gesprekken verlopen, sla ik over.”

Ah, dus dáár hebben die honderdduizenden mensen last van die wegzappen als Renze op Zondag begint.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het terecht dat Renze Klamer zichzelf zo op de borst klopt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen