Renze Klamer en nieuwe sidekick Valerio Zeno gekielhaald: ‘Tv uit!’

Renze Klamer en zijn kersverse sidekick Valerio Zeno worden gekielhaald in een van de meest meedogenloze Angela de Jong-columns van het jaar tot nu toe. “Ik heb de tv maar uitgezet.”

Renze Klamer en Valerio Zeno © RTL

Het begint er steeds meer op te lijken dat Renze Klamer toch niet zo’n enorme tv-belofte is. Zijn huidige talkshow op RTL 4 is vooral meer van hetzelfde, heel erg vlees noch vis. De zender heeft met A-sterren als Eva Jinek al moeite om uit te blinken op de late avond, laat staan met deze voormalige EO-presentator.

Armoedig

Angela de Jong is er goed klaar mee. De televisietiran schrijft vandaag in het AD een meedogenloze, maar wel terechte column over zijn talkshow Renze op Zondag. Ze heeft het idee dat de presentator ‘het heeft opgegeven’.

Het begón gisteren al slecht, vindt Angela. Ze wijst op het ‘gemakzuchtige’ verslag van een tripje dat Renze samen met Barrie stevens maakte naar Londen in verband met de kroning van Charles. “Het was niks, behalve dan armoedige beeldvulling.”

Dieptepunt

Valerio Zeno is echter het absolute dieptepunt van Renze’s show, vindt Angela. Deze nieuwe sidekick is volgens haar ‘nóg minder grappig dan de week ervoor’. Ditmaal had hij een infantiel goochelaarsduo meegenomen.

Tenenkrommend, vindt Angela. “Ik heb werkelijk geen idee waarom de redactie bij Renze heeft bedacht dat deze al jaren geleden door BNN afgedankte parodie op een presentator weer een plekje verdient op nationale tv.”

‘Ontsla hem!’

Moet Valerio er volgens Angela uit? Ja. Ze noemt het een ‘groot raadsel’ waarom ze hem ‘er na twee pogingen niet subiet uit hebben gegooid’.

Toch diskwalificeert Renze zichzelf ook, vindt Angela, vooral tijdens zijn interview met Igone de Jongh. Zij is de ex van de omstreden Thijs Römer en daarover durfde Renze volgens haar maar ‘één lafhartige vraag’ te stellen, namelijk of ze er zelf iets over kwijt wilde. Nee, dat wilde ze niet. “Zelfs Khalid Kasem zou zich er inmiddels voor schamen.”

Tv uit

Angela heeft de tv onmiddellijk uitgezet, schrijft ze. Ze kan naar eigen zeggen niet aanzien hoe diep Renze is gezonken na zijn overstap naar de commerciëlen. “Wie redt hem?”

De column van Angela:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat RTL een inschattingsfout heeft gemaakt met Renze Klamer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen