Luuk Ikink een ramptoerist? ‘Hij wacht handenwrijvend op sensatie!’

Luuk Ikink krijgt een reprimande van Dennis Jansen, mediajournalist van het AD. Hij vindt dat de presentator van RTL Boulevard te veel uit is op sensatie. “Hij zit handenwrijvend voor de buis!”

Luuk Ikink © RTL

Het gebeurt zelden dat RTL-collega’s in het openbaar forse kritiek op elkaar uiten, maar Luuk Ikink heeft dat wél gedaan, namelijk bij zijn zendergenoot Renze Klamer. De talkshow van Renze ís al weinig verrassend, maar zijn interview met Igone de Jongh was voor de de Boulevard-host de druppel om zijn kritische mening te geven.

‘Luuk heel erg show’

Renze kondigde aan dat hij Igone ook zou gaan vragen naar de moeilijke tijd die achter haar ligt, wijzend op haar relatie met de omstreden Thijs Römer, maar stelde uiteindelijk maar één vraag. Zij wist hem vervolgens wel héél makkelijk af te schepen, vindt Luuk. Zelf vindt Renze het juist goed dat hij niet heeft doorgevraagd.

Mediajournalist Dennis Jansen stoort zich aan de kritiek van Luuk. Hij zegt in de AD Mediapodcast: “Luuk Ikink is wel heel erg show geworden nu, hè? Die zit dan handenwrijvend voor de televisie dat Igone de Jongh gaat vertellen over haar privéleven. Ik weet het niet. Zit je daar dan op te wachten, weet je? Zij heeft niets gedaan.”

Belofte van Renze

Angela de Jong begrijpt de kritiek van Luuk juist wél. “Nee, [zij heeft niets gedaan,] maar het heeft wel te maken met het feit dat het je beloofd werd als kijker.”

Dennis: “Dat ben ik met je eens. Dat moet je dus ook niet doen.”

Angela: “Dat moet je gewoon niet doen. Dan had ik trouwens wel weggezapt bij Igone, want zo benieuwd was ik niet naar dat dansgala. Als je het dan zo teast, dan vind ik ook dat je het waar moet maken, en dat gebeurde gewoon niet.”

Aangenaam verrast

Manuel Venderbos, presentator van Shownieuws én de AD-mediapodcast: “Vind je het veelzeggend dat Luuk, die ook van RTL is, Renze aanvalt?”

Angela: “Nou, ik zat te kijken en toen hoorde ik al: ‘Valt Renze nog te redden?’ Toen dacht ik: o, zal dat mijn column zijn? En: ik zal wel weer aan het gas gaan daar, want de RTL-sterren willen ze zoveel mogelijk beschermen en dan ligt het weer aan mij. Ik was dus aangenaam verrast dat Luuk ook vond dat het wel echt een probleem begint te worden nu.”

Handenwrijvend

Dennis: “Nou, en ik vond eigenlijk weer dat ik dacht: hij zit handenwrijvend voor de televisie naar dat interview te kijken. Dat vond ik eigenlijk een beetje gek. Dat je dat wil zeg maar.”

Angela: “Nou ja, we weten nog weinig over die zaak en het is wel een gerenommeerd acteur en het zijn behoorlijke beschuldigingen die er liggen en zij heeft ervoor gekozen om hem middenin die storm te verlaten.”

Dennis: “Dat lijkt me nogal privé. Dat gaat ons niets aan. Zij hoeft zich niet te verantwoorden voor wat hij gedaan heeft.”

Angela: “Ze hóeft er ook niets over te vertellen, maar als zij er gaat zitten als publiek persoon, weet ze dat er vragen over zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Renze Klamer kondigde groots aan dat hij het met Igone de Jongh over haar zwarte periode zou hebben, maar stelde vervolgens één vraag. Misleidend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen