Rutger Castricum reageert op snoeiharde kritiek: ‘Irritant lachje?’

Rutger Castricum reageert op de vernietigende kritiek die hij heeft gekregen van Victor Vlam. “Ja, ik heb die ‘irritante’ lach al 43 jaar en daar maken mijn vrienden ook wel grappen over.”

Victor Vlam en Rutger Castricum © SBS 6

Victor Vlam ergert zich groen en geel aan de optredens van Rutger Castricum aan de talkshowtafel van Vandaag Inside. De levende opinietornado heeft het idee dat de PowNed-ster wel héél erg meelacht met Johan Derksen om bij hem in de smaak te vallen. En die lach? Die is ook al bijzonder irritant, vindt hij.

Te hard lachen

Het is Rutger niet ontgaan dat hij zo is neergesabeld over dat ‘inlikken’ bij Johan. “Ik las dat ook wel, ja”, geeft hij toe in de Vandaag Inside die gisterenavond werd uitgezonden op SBS 6.

Johan Derksen knipogend: “Wat is daar mis mee?”

Rutger: “Er leek mij ook niet zoveel mis mee eigenlijk, nee.”

Wilfred Genee: “Dus het is oké, daar kun je mee leven?”

Rutger: “God, ja.”

Wilfred: “Je lacht te hard. Je vindt het te leuk allemaal.”

‘Dit vond ik niet leuk!’

Rutger: “Ja, ik lach te hard. Ja, nou ja, kijk: ik rij hier met een lach naartoe en ik rij hier ook met een lach weg.”

Johan grapt: “Ik wou dat ik dat ook had!”

Dan begint Rutger wéér heel hard te lachen. Hij corrigeert zich: “Ja, hahahaha. O, ik mag niet lachen. Dit vond ik niet leuk! Ik denk dat dat opmerkelijk is bij programma’s en talkshows. Daar wordt natuurlijk normaal gesproken niet zo gelachen, maar ik ben altijd een heel groot fan geweest van dit programma en nu zit ik erbij.”

Moeilijke lach

Als Rutger erbij zit, wil hij er ook gewoon om kunnen lachen. “Dus ja: dan kan ik ook zo nu en dan een lach niet onderdrukken. En die moeilijke lach die ik dan heb, want daar gaat het dan ook over, heb ik al wel 43 jaar en daar maken mijn vrienden ook wel grappen over al. Het is niet dat ik dat inzet ofzo.”

Wilfred: “Maar je voelt je wel op je gemak? Je zit hier wel in een warm bad en je vindt het fijn?”

Rutger: “Ja, ja.”

Johan: “Rutger heeft één probleem: die jongen is 43 jaar en zit op die leeftijd aan z’n top bij het topprogramma van Nederland. Dan is je carrière eigenlijk voorbij.”

Rutger grapt even later, refererend aan de kritiek: “Johan zou eigenlijk een lintje moeten, vind ik! Hè?! Hahaha! Ik draag je bij deze op voor een lintje!”

Prettige lach

Vindt Rutger zijn eigen lach eigenlijk ook irritant? “Ik vind het persoonlijk een prettige lach. Ik kan hem wel hebben zelf”, zegt hij in de napraatrubriek van VI.

Hij is niet van plan om zich iets aan te trekken van de kritiek van Victor Vlam. “Je moet je voorstellen dat ik heel vaak sowieso altijd al jullie programma gekeken hebben. Ik lig dan ’s avonds in bed en dan moet ik er ook vreselijk om lachen. Ik vind het ook heel erg leuk. En dan zit ik hier, ja, moet ik dan mijn lach inhouden?”

Fragment

Rutger over de kritiek:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen