Renze Klamer vindt kritiek Luuk Ikink onterecht: ‘Doorvragen? Nee!’

Renze Klamer vindt de kritiek van Luuk Ikink op zijn kwaliteiten als talkshowhost niet terecht. Hij is het er ook niet mee eens dat hij meer had moeten doorvragen bij gast Igone de Jongh.

Renze Klamer en Luuk Ikink © RTL

Het lijkt erop dat Renze Klamer niet bepaald een geboren talkshowhost is. Critici vinden dat hij een heel flauw programma neerzet en er is zelfs kritiek vanuit het eigen RTL-clubhuis: Luuk Ikink vindt ‘Renze op Zondag’ namelijk niet erg best. Hij vindt ook dat de presentator zondag meer had moeten doorvragen bij Igone de Jong.

Oneens met Luuk

Igone had tot voor kort een relatie met de omstreden acteur Thijs Römer, die wordt vervolgd voor meerdere zedendelicten. Ze zat afgelopen zondag aan tafel bij Renze, maar hij liet zich wel héél makkelijk afschepen. Zelfs Fred van Leer heeft er meer uit weten te halen bij Igone voor een interview in &C. “Ik zat me op te vreten“, aldus Luuk.

Nu laat Renze weten dat hij het niet eens is met de kritiek van Luuk. De presentator zegt tegen RTL Boulevard: “Kijk, als er iemand zit die ergens van verdacht wordt, dán moet je doorvragen, maar als er iemand zit die er zelf niet voor heeft gekozen… Ja, wie ben ik dan om door te vragen?”

Vandaag Inside-jury

De mannen van Vandaag Inside zijn ook aanhoudend negatief over Renze. Wat vindt hij daarvan? “Iedereen weet: voor de jury van Vandaag Inside blijven er weinig overeind, dus als je leeft voor hun goedkeuring, dan heb je een moeilijk leven, denk ik. Dat hoort een beetje bij dat programma.”

Het klopt volgens Renze overigens wel dat zijn show van afgelopen zondag niet echt best was. “Je wil natuurlijk impact hebben, maar in de basis ook een goed programma maken. Zelf had ik na afgelopen zondag ook een idee dat het in de balans net wat beter had gekund.”

Valerio onder vuur

Met name de rubriek van Valerio Zeno ligt onder vuur, omdat hij steeds allerlei schijtlollige acts de uitzending in haalt. “Met Valerio zijn we net begonnen. Daar ga je ook een beetje mee experimenteren. De ene keer probeer je wat en denk je: dat werkt misschien wat minder, en dan doe je het de volgende week weer een beetje anders.”

Gaat hij door met Valerio? Tegen De Telegraaf: “Ik denk dat hij in de basis echt wat kan. Als we na elke column waarin kritiek staat meteen de show om zouden gooien, dan wordt het wel een heel rare wereld.”

Omgaan met kritiek

Tot slot: hoe gaat Renze om met kritiek? “Aan de ene kant wen je een beetje aan kritiek”, zegt hij tegen Boulevard. “Maar aan de andere kant: als iedereen dan over je heen buitelt, dan kun je het soms in je eigen hoofd heel groot maken. Als ik dan zes van die dingen achter elkaar lees, denk ik soms: Jezus, zeg, wat een shitstorm.”

Hij besluit: “En dan loop je vervolgens naar buiten en als je aan 100 mensen vraagt: waar ben je mee bezig? Dan zijn 99 mensen niet bezig met Renze Klamer en misschien die laatste ook niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Renze Klamer had moeten doorvragen bij Igone de Jongh?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen