Gerard Joling spaart uitgeputte Duncan Laurence niet: ‘Zó misselijk’

Duncan Laurence heeft er weer eens eentje: een zenuwinzinking. Gelukkig heeft Shownieuws Gerard Joling bereid gevonden om wat bemoedigende woorden in te spreken. “Misselijke knul!”

Gerard Joling en Duncan Laurence © RTL

Wat Eva Jinek met vakanties heeft, heeft Duncan Laurence met paniekaanvallen: is er drukker mee dan met het werk zelf. Na een paar TikTok-filmpjes, wat inspirationele sessies met het Songfestival-flopduo Mia & Dion en enkele media-optreden ligt hij er weer helemaal af. Duncan stelt de release van zijn album uit om bij te komen.

Dode ogen

Tja, een verrassing is het natuurlijk niet. De zanger wekte eerder deze maand al flink wat onrust met zijn dode ogen. Het is overduidelijk dat hij het grote podium niet aankan, maar hij blijft het maar proberen. Wordt het niet tijd dat zijn intimi hem in bescherming nemen en hij voortaan gewoon weer lekker onder de douche gaat zingen?

RTL Boulevard-reporter Aran Bade denkt dat Duncan helemaal geen plezier heeft in zijn werk. “Sinds 2019 hebben we hem gezien, een leuke jongen, blauw overhemd, hartstikke fris en fruitig, en nu… Hij lijkt de weg kwijt te zijn in zijn hoofd. Hij heeft heel moeilijke momenten met de pers”, zegt hij in de showrubriek.

Arrogante houding

Die moeizame verstandhouding met de pers zorgt nu voor ongekend harde reacties. Zo toont Bart Ettekoven aan de desk van Shownieuws weinig mededogen: “Het is natuurlijk niet voor het eerst. Het is nou niet dat je zegt: ik val er steil van achterover. Het komt ook door zijn arrogante houding. Zijn management wil nooit reageren, hij wil nooit reageren.”

Is hij écht zo arrogant? “Verschrikkelijk! Ontzettend! Hij wil nooit iets zeggen. Ook in Liverpool was hij niet of nauwelijks bereikbaar voor commentaar of interviews. Hij vluchtte de bus in, vluchtte de hotel in.”

Komt het misschien door faalangst? Ronald Molendijk: “Ja, maar dan zit je wel een beetje in het verkeerde vak.”

Wat zegt Gerard?

De kers op de taart? Gerard Joling. Hij spreekt voor de camera van Shownieuws wat bemoedigende woorden in voor Duncan. “Duncan vind ik ook een beetje eng. Hoe hij zich opstelde… Als je zag hoe die Ilse DeLange elke keer bij hem was om hem te ondersteunen, om hem kracht te geven, om hem aanwijzingen te geven.”

Hij vervolgt: “Dan denk ik: dat had je ook bij dat stel moeten doen. Dat je dan alleen nog maar geïnterviewd wil worden in het Engels, daar word ik een beetje naar van. En dan al met een Engels accent praten als je een jaar in Amerika zit. Een beetje misselijkmakend.”

‘Lekker fel!’

Het is te hopen dat Duncan niet dezelfde lange tenen heeft als Ruud de Wild, want anders kan Gerard vandaag een pittig belletje verwachten.

Bart smult ervan: “Ik ben zo dol op Geer. Die is altijd zo eerlijk.”

En Dyantha Brooks: “O, o, o, wat is hij lekker fel.”

Instagram

Duncan last een pauze in:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Duncan Laurence gewoon lekker onder de douche moet gaan zingen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen