Twan Huys krijgt nu zélf vraag uit tv-publiek: ‘Hangende pootjes!’

Twan Huys is eraan gewend dat zijn gásten vragen moeten beantwoorden uit het publiek, maar gisterenavond was hij in de talkshow Op1 zélf aan de beurt. “Voelde je geen schaamte?”

Twan Huys © NPO

Er komt een nieuw seizoen van College Tour aan – de nu al veelbesproken aflevering met Sigrid Kaag vormt de aftrap – en daarom deed Twan Huys gisterenavond wat promotie bij Op1. Daar hadden ze bedacht om de studio te vullen met studenten om ditmaal eens wat vragen te stellen aan de presentator zélf.

Hangende pootjes

Ene Sofie Doppen, student Liberal Art and Sciences, vraagt Twan: “Ik vroeg me af: voelde je je enige schaamte om na het mislukte Late Night met hangende pootjes terug te komen bij de NPO?”

‘Hangende pootjes’… Het leidt tot wat ongemak in de studio én bij Twan. Hij antwoordt: “O, goede vraag. Haha. Schaamte niet. Zeker niet, maar ik dacht wel toen het programma niet gelukt was, van: nou, nu kan ik beter kelner worden in een slechtlopend restaurant, voorlopig hoef ik niet meer deze tak van sport te beoefenen.”

Belletje voor Twan

Twan dacht dat er geen ruimte was voor zo’n snelle terugkeer naar de NPO. “Wat ik toen gedaan heb: ik ben een boek gaan schrijven, een wandelboek. Dus schaamte absoluut niet, nee, het is jammer als iets niet lukt. Maar heel kort daarna werd ik al gebeld door een directeur van een publieke omroep die vroeg of ik bij zijn club wilde komen.”

Hij vervolgt: “Dat vond ik wel heel fijn dat dat gebeurde natuurlijk. Daar heb ik overigens nee tegen gezegd. Wat ik ervan geleerd heb, want: ja, het is wel ontzettend shit als zoiets gebeurt…”

Lesje nederigheid

Op1-presentatrice Amber Kortzorg: “Een lesje nederigheid misschien ook wel. Niet alles kan succesvol zijn.”

Twan: “Dat is belangrijk. Dat dat een keer gebeurt, want daar loopt iedereen een keer tegenaan. Hoe oud ben jij, als ik vragen mag?”

De studente: “Ik ben 22.”

Twan: “Het is altijd lastig als iets niet lukt, alleen de vraag is of je dan de volgende keer geen risico moet nemen.”

Cliché

Dat is ook wat Twan aan haar wil meegeven. “Ik ben heel blij dat ik het risico heb genomen om iets te doen wat een avontuur was. Het klinkt heel cliché, maar ik had spijt gehad als ik dat niet had gedaan. Sterker nog: ik ben erdoorheen geknald en voor mijn gevoel er beter uitgekomen.”

Hij besluit: “Schaamte is niet het goede woord.”

Fragment

Twan bij Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Twan Huys aanzien heeft verloren door zijn mislukte RTL 4-klus?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen