Gaat Eva Jinek te ver met laten bungelen RTL? ‘Dit is dé oplossing’

Eva Jinek zorgt voor verbazing met de gewaagde stap om haar machtige en rijke werkgever RTL zo te laten bungelen. Volgens tv-kenner Rob Goossens móet er iets gebeuren.

Eva Jinek © RTL

Een beetje gek is het wel: Eva Jinek zegt dat RTL graag met haar door wil, maar dat zij pas na haar bevalling in september een beslissing wil nemen. En dat terwijl haar contract dan nog maar een paar maanden loopt. Als ze dan besluit om weg te gaan, dan zit de zender acuut met een wel héél homogene poule van talkshowhosts: alleen maar heren.

RTL late bungelen

Eva’s houding wordt als ‘gedurfd‘ gezien, maar is volgens Rob Goossens niet houdbaar. Als de presentatrice pas écht in de herfst een beslissing wil nemen over haar komende tv-jaren, dan is er volgens hem een tussenoplossing nodig.

Je kunt RTL niet zo lang laten bungelen, vindt Rob. Hij zegt in de BLVD Podcast: “Ik snap ze allebei, alleen het contract loopt aan het eind van het jaar af. Er nog even over nadenkend betekent dat dat Eva in theorie dus aan het eind van het jaar zou kunnen zeggen: ‘Ik kap ermee’, en dan zit je als RTL met een gat.”

Tussenoplossing

Rob denkt dat RTL er goed aan zou doen om aan een tussenoplossing te werken met Eva. “Ik zou eigenlijk als ik allebei was nu zeggen: ‘Laten we even íets langer verlengen, dan is het prima als je er in het najaar op terugkomt, maar dan blijf je wel gewoon tot de zomer van 2024.’”

Hij besluit: “Dan hoef je niet tegen Eva te zeggen: ‘We willen nu weten waar we aan toe zijn’, maar dan maakt het minder uit als ze aan het eind van het jaar zegt: ‘Ik heb er even over nagedacht en…’”

Terug naar NPO

De laatste tijd wordt vaak geopperd dat het niet ondenkbaar is dat Eva teruggaat naar de NPO. Het salarisplafond is daar weliswaar ‘slechts’ 223 duizend euro, maar dat kan ze handig bijplussen met wat slimme constructies én ze kan daar televisie gaan maken op een prestigieus tijdslot: elke avond om 19.00 uur, vlak voor het Achtuurjournaal.

Een gouden zet, denkt Angela de Jong. Al zou ze het ook snappen als Eva gewoon weer voor de centen van RTL kiest.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek laat RTL bungelen. Moet ze niet juist blij zijn dat ze met haar verder willen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen