SBS 6-sterren in verzet na plan om te bezuinigen op kledingstylisten

Tina Nijkamp probeerde in haar tijd als baas van SBS 6 – ze werkte er tot 2011 – een bezuiniging in te voeren op dure kledingstylisten. Het leidde echter tot verzet bij de presentatoren.

Tina Nijkamp © RTL

Er lopen in Hilversum óngelooflijk veel BN’er-stylisten rond. Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6 die tegenwoordig bekend is als kijkcijferanalist, heeft daar gemengde gevoelens over. “We hebben daar heel veel van in Nederland. Waarom eigenlijk? En is een stylist altijd nodig?”, schrijft ze op haar opiniekanaal.

Dure stylisten

Een stylist inhuren is volgens haar ‘niet altijd even goedkoop’. “Dat merkte ik toen ik de rekeningen van de stylisten bij Hart van Nederland en Shownieuws moest betalen: bijvoorbeeld 350 euro per week voor stylist A voor ster A. 550 euro per week voor stylist B voor ster B, etcetera.”

Wat leverderden ze daar dan voor? “Drie tot vijf kledingsets per week voor een programma waarbij je voor 90 procent van de tijd alleen de bovenkant van de presentator ziet. En die kledingstukken mochten niet eens gehouden worden, die werden na die week weer opgehaald door de stylist en teruggebracht naar winkel.”

Bezuiniging

Zonde van het geld, vond Tina. “Dus om geld te besparen hadden we een oplossing bedacht: iedere presentator koopt met een stylist op één dag: vijf blazers, vijf tops en die mix en matchen ze zelf. En aan het eind van het tv-seizoen mogen ze die houden. En worden er voor het nieuwe seizoen opnieuw vijf setjes gekocht. Stuk goedkoper en iedereen blij.”

Wat bespaart het om op deze manier te werk te gaan? “We hadden het uitgerekend en het zou 50 tot 60 duizend euro per jaar schelen.”

Sterrenverzet

De sterren van SBS 6 kwamen echter in verzet. “Er kwam zoveel verzet vanuit veel Hart- en Show-presentatoren dat we het plan uiteindelijk niet door hebben laten gaan. Maar ik vind het nog steeds een goed plan.”

Ze besluit: “Het blijft vreemd dat je als zender zoveel moet betalen voor kleding die je niet eens mag houden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

2.500 euro per maand om wat geleende setjes aan te leveren voor één BN'er. Overpriced?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen