Eva Jinek verrast met laten bungelen RTL: ‘Gedurfde uitspraken’

Eva Jinek zorgt voor flink wat verbazing met het laten bungelen van RTL. Ze wil de zender pas in de herfst gaan vertellen of ze na de jaarwisseling door wil. “Het zijn gedurfde uitspraken.”

Eva Jinek © William Rutten

Het vierjarige contract van Eva Jinek ter waarde van 1,2 miljoen euro per jaar loopt bijna af. RTL heeft haar laten weten graag verder te willen, maar de presentatrice weet dat zelf nog niet. Ze heeft voor de camera van RTL Boulevard gezegd dat ze pas na haar bevalling, dus in de herfst, een beslissing wil nemen.

Gedurfde uitspraak

Het kan twee dingen betekenen: óf Eva wil het zevenuurslot van NPO 1 gaan doen óf het is een onderhandelingstactiek. “Ik vond het wel een gedurfde uitspraak die in ieder geval wel duidelijk maakt dat Eva niet de indruk wekt heel erg afhankelijk te zijn van RTL. En dat komt de prijs waarschijnlijk weer ten goede”, zegt Privé-baas Evert Santegoeds.

Evert wijst er in de podcast Strikt Privé op dat Eva bij de NPO terug zou moeten naar dik twee ton per jaar. “Ik kan me goed voorstellen dat ze heel erg past bij de publieke omroep. Dan zal ze wat water bij de wijn moeten doen, financieel. Maar ja, daar zijn ook allerlei mouwen aan te passen, als ze het zelf gaat produceren bijvoorbeeld.”

Terug naar de NPO

Angela de Jong zegt in de AD Mediapodcast te hopen dat Eva gewoon weer teruggaat naar de NPO. “Ik gun het haar van harte dat ze terugkomt naar de NPO, het 7-uurtijdslot uit het slop trekt en daar een knalgoeie talkshow gaat zitten maken.”

Ze vervolgt: “Maar als zij een andere keuze maakt en bij RTL blijft, mede doordat ze daar veel meer kan verdienen, dan vind ik dat ook een zeer terechte keuze voor haar.”

Scherper

AD-mediajournalist Dennis Jansen: “Dat RTL haar wil behouden, dat snap ik wel. Ja, natuurlijk. Zij is in principe de beste.”

Collega Marcus den Blanken: “Ja, maar het is ook niet zo dat zij heel veel meer brengt dan die anderen brengen.”

Dennis: “Nou, dat vind ik dus wel. Zij is scherper dan allemaal.”

Angela: “Zij is journalistiek en zij kan een heel goed interview doen, beter dan alles wat daar zit.”

Marcus: “Maar dat brengt ze nu toch niet bij RTL of wel?”

Entertainment

Angela: “Nou ja, dat is de vraag of RTL dat wil. En ze het zelf ook wil. Wie weet wil zij zelf ook wel meer die entertainment-kant op. Dat weet je niet. Misschien vindt ze het ook wel prima. Ja, weet je, dat is ieder mens z’n keuze. Ik vind haar steengoed en ik gun haar echt een inhoudelijk hele goede talkshow.”

Marcus: “Maar is het niet, dat zij gewoon beter past bij de NPO? Het lijkt mij echt veel logischer dat Jinek gewoon terug gaat bij de NPO en daar inderdaad inhoudelijke programma’s gaat maken. En laat Humberto en Beau de late avond bij RTL doen. Die passen daar dan weer beter dan dat Jinek past.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek ondanks haar gedaalde kijkcijfers wederom 1,2 miljoen euro per jaar geboden krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen