Özcan Akyol onthult waarom hij Renze Klamer altijd ‘Renzo’ noemt

Özcan Akyol vindt dat Renze Klamer een ontzettend ongetalenteerde presentator is. Hij noemt hem ook altijd bewust ‘Renzo’, om hem te plagen. Maar wat zit daar eigenlijk achter?

Renze Klamer en Özcan Akyol © RTL, SBS

NPO-ster Özcan Akyol heeft een vast trucje om mensen het bloed onder de nagels vandaan te halen: hun naam verkeerd uitspreken. Gijs Groenteman noemt hij bijvoorbeeld Gijs Groenteboer en Renze Klamer is dus Renzo Klamer. “Renzo? Nee, die kan niks!”, zei hij ook gisteren weer aan tafel bij Vandaag Inside.

Waarom Renzó?

Wilfred Genee wil wel eens weten wat daar nou achter zit. “Waarom noem je hem Renzó eigenlijk? Waar slaat dat op? Daar ben ik zo benieuwd naar. Waarom zeg je nou Renzo?”

Dat heeft te maken met een gênant moment op een RTL-feestje, aldus Özcan. “Nou, ik heb gehoord dat er een personeelsfeest was voor de talkshows bij RTL. Dat zijn er nogal wat, vier. Er was een bijeenkomst en al die redactieleden en mensen van de productie waren daar.”

Surprise-act

Het was een groot feest, aldus Özcan. “Ze hadden ook een surprise-act, ze wisten niet wie er ging komen. Er kwam toen opeens een grote doos, een soort cadeaudoos. Die ging open en opeens sprong Hans Klok eruit. Hans Klok, de tovenaar.”

En toen? “Hij sprong eruit en zei: ‘Dames en heren, wat leuk dat ik hier mag zijn. Het is altijd een feest om bij jullie te gast te zijn! Bij Eva, bij Humberto, bij Beau en bij ehhh… Ehhh… Renzoooo!’ Dat zei hij zo en iedereen moest enorm lachen. Vandaar die naam.”

Waarheid

Wilfred vervolgens tegen collega Johan Derksen: “Hij heeft trouwens keihard uitgehaald naar jou, hè? Jij kruipt John de Mol in z’n reet.”

Johan: “Maar hij mag de waarheid wel zeggen!”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen