Frank Dane kritisch over Tina Turner-gedweep Samantha Steenwijk

Frank Dane ergert zich aan BN’ers die na het overlijden van Tina Turner net doen alsof ze hele dikke vrienden waren. En dat is natuurlijk een regelrechte sneer aan Samantha Steenwijk.

Frank Dane en Samantha Steenwijk © RTL, SBS

Als er een wereldster komt te overlijden, dan kun je erop wachten: BN’ers die over elkaar heen buitelen om te roepen hoe gewéldig ze hem of haar wel niet vonden. Beter nog? Een foto met die wereldster in kwestie! Samantha Steenwijk brengt deze traditie na het overlijden van Tina Turner naar het volgende niveau.

Met Tina op podium

Samantha heeft een enorm dramatische Insta-post geplaatst met een foto waarop ze zingend naast Tina op het podium zit. Huh?! Heeft de zingende amazone het ooit voor elkaar gekregen om een duet te zingen met dit absolute icoon? Dat is eigenlijk best indrukwekkend. “Al tijden was ik zo bang voor deze dag”, staat erbij.

Het komt Samantha natuurlijk heel goed uit dat er twee jaar geleden geen hond heeft gekeken naar haar aflevering van Onmogelijke Duetten, waarin ze ‘in duet ging’ met Tina. De makers van het programma hadden haar in beelden naast Tina gemonteerd. En daardoor lijkt het voor haar Insta-volgers nu net alsof ze ooit écht met Tina heeft gezongen.

‘Sterkte, Samantha’

Het wordt maximaal uitgebuit door Samantha. Ze schrijft: “Dit raakt me zo diep in mijn hart, ik ben er gebroken van, zo onwerkelijk 💔. Dankjewel voor alle kracht die ik uit jou mocht halen, op de bühne en naast de bühne, je bent een HELDIN!”

De volgers van Samantha leven massaal mee… Met Samantha. “Ahhhhh, je grote zangvoorbeeld. Sterkte, lieverd. Ik weet dat je een hele grote fan was/bent. Ze was een topper!”, zegt iemand.

Een ander: “Sterkte en gecondoleerd met je vriendin, dat ze mag rusten in vrede ✌️ 🥀.”

Frank kritisch

Radio 538-ster Frank Dane kan hier dus écht niet tegen. “Ik wil me even verontschuldigen dat ik op Instagram niet een fotootje van Tina Turner heb geplaatst met daaronder ‘rest in peace’, want ik zag niemand dat doen namelijk! Waarom doet niemand dat?”, zegt hij vol cynisme in zijn middagshow.

Dan geprikkeld: “Ik vind dat altijd een beetje lastig. Dan overlijdt er een wereldster en dan doet iedereen in de branche in Hilversum net alsof ze vrienden waren met Tina Turner. Soms ís dat zo natuurlijk, maar het zijn er niet veel.”

Nou, Samantha hoort daar in elk geval niet bij.

Gepikeerd?

Hoewel Frank op geen moment de naam van Samantha noemt, slaat zijn opmerking natuurlijk honderd procent op haar post. En zij zal die kritische noot niet kunnen waarderen.

Samantha is als moppenverteller verbonden aan Franks radioshow. Kijken of we haar dijenkletsers ooit nog te horen krijgen. Eerder vertrok ze ook al bij RTL Boulevard nadat daarin een kritische noot over haar was gekraakt.

Instagram

De post van Samantha:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk doet hier een 'how can I make this about me'. Vermoeiend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen