Samantha Steenwijk vertelt moppen op 538, luistercijfers storten in

Radio 538 wordt massaal de rug toegekeerd; voor het eerst is de zender zelfs kleiner dan NPO Radio 5. Is de luisteraar het gieren met types als André Hazes jr. en Samantha Steenwijk zat?

Frank Dane en Samantha Steenwijk © Radio 538, RTL

Het begint een beetje het niemendalletje van radioland te worden: Radio 538, de zender van John de Mol die jarenlang hét kroonjuweel van zijn radiobedrijf was. Dat is inmiddels wel anders: gisteren is het station gekelderd tot de nummer zeven van Nederland, nog ná NPO Radio 5, dat niet eens een FM-frequentie heeft. Pijnlijk.

André en Samantha

Het is dan ook één grote janboel bij 538. In de ochtend zit een dj die helemaal geen zin meer heeft om te werken, Wietze de Jager, en in de middag zit een dj die denkt dat de luisteraar zit te wachten op tenenkrommende types als André Hazes jr. en Samantha Steenwijk. Het overdreven lachen van Frank Dane om dit soort BN’ers is niet om aan te horen.

Frank kroop laatst zó erg bij André in de reet dat het gewoon begon te meuren in de ether. En de even impopulaire Samantha wordt op het schild gehesen als ze een ontzettend afgezaagde mop vertelt in het programma. “Toch weer lachen 😬😅”, schrijft de radio-dj bij een fragmentje op Instagram.

‘Wat een chaos!’

EenVandaag-ster Lammert de Bruin vindt het ongekend dat Radio 538 zó erg afglijdt in de luistercijfermeting. “Onder NPO Radio 5, dat niet eens een FM-frequentie heeft. Wat een chaos”, twittert hij.

TikTok-expert Joey Scheufler: “De vergrijzing van de radio is overduidelijk, gaat op deze manier de papieren krant achterna. Onbegrijpelijk dat 538 (maar ook 3FM) niet kan innoveren, het waren echt sterke jongerenmerken.”

Ene Anneke wijst op de ‘onnozelheid’ van de 538-dj’s en Ron zegt: “Na het vertrek van Edwin Evers kon je dit van mijlen ver aan zien komen!”

Fragment

Samantha vertelt een clichémop over Mark Rutte:

Luistercijfers

De nieuwste luistercijfers:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk die moppen vertelt: zet u daar Radio 538 voor aan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen