Peter Gillis ontploft op camera: ‘Als je dit uitzendt, heb je probleem!’

Peter Gillis is ontploft tijdens een interview met Jeroen Holtrop, verslaggever van De Telegraaf. Hij waarschuwt de journalist om de beelden niet uit te zenden. “Anders heb je een probleem!”

Peter Gillis © SBS 6

Het was de bedoeling dat Peter Gillis voor de camera van De Telegraaf een leuk promopraatje zou houden voor het nieuwe seizoen van zijn programma Massa is Kassa. Dat lukt ook wel eventjes. “Peter gaat natuurlijk verhuizen naar een groot, nieuw huis”, zegt hij over zichzelf in derde persoon. “Het paleis waar je hier staat.”

Ontvoerd en mishandeld

Al snel stipt verslaggever Jeroen Holtrop de controverses aan waar Peter in beland is. “Er is veel negatieve berichtgeving de laatste tijd. Ik zat een beetje te googelen op je naam: ‘Peter Gillis heeft iemand ontvoerd, mishandeld en bestolen’, ‘Peter Gillis moet een dwangsom van 1 miljoen betalen’, ‘Peter Gillis nacht in de cel na mishandeling Nicol’.”

Je raakt ook niet zomaar in conflict met de overheid, aldus Jeroen. “Twee dwangsommen dus: eentje van twee ton en eentje van één miljoen, in twee verschillende gemeentes.”

‘Huiswerk niet gedaan!’

Peter: “Ja, volgens mij vergeet je er nog één van een half miljoen, dus je hebt je huiswerk niet goed gedaan, denk ik.”

Jeroen: “Nou, goed. Nog eens een half miljoen erbij. Wat doet het met je?”

Peter: “Ik ben een hard werkend mens, ik werk zeven dagen in de week. Het lijkt wel ondernemertje pesten. Het gebeurt op allerlei fronten en overal, maar hoge bomen vangen veel wind.”

Jeroen: “Is dat het of stinkt het zaakje aan alle kanten?”

Peter: “Nee, dat stinkt niet, jongen. Je moet maar eens komen kijken. Gewoon een hardwerkend iemand die altijd z’n eigen kapot gewerkt heeft. Dat is er aan de hand.”

Gecanceld

Jeroen heeft het idee dat Peter óveral mee wegkomt bij Talpa. “Ergens is het ook wel lekker toch? Er zijn mensen voor minder gecanceld. Zeker ook bij Talpa. Nou ja, Johan Derksen bijvoorbeeld. Iets met een kaars en dan verliest hij zowat al zijn programma’s. En bij jou zie ik negatief bericht na negatief bericht eigenlijk.”

Peter: “Ja, maar de positieve willen jullie niet zien, snap je? Daar ben je ook journalist voor, dat vind ik ook prima. Maar laten we het nou eens over het positieve hebben, want daar kwam je voor filmen vandaag!”

Jeroen: “Maar dat is toch wel lekker dat gevoel? Je kunt blijkbaar alles maken.”

‘Stop met filmen!’

Dan verliest Peter zijn zelfbeheersing. “Daar gaat het niet om jongeman. Jij snapt het denk ik niet. Jullie willen alleen maar het negatieve zien, maar dat vind ik ook prima. Stop eens even met filmen, want hier doe ik niet meer aan mee, snap je? Uit!”

Jeroen: “Nu kun je kinderachtig doen, maar we kunnen toch gewoon een gesprek voeren hierover?”

Peter: “Als het alleen maar over negatieve dingen gaat, dan doe ik er niet meer aan mee, joh. Stop ermee, nooit meer terugkomen. Stop, jongen, klaar ben ik met jou! Als je dit gaat uitzenden, dan heb je een dik probleem. We spreken nou af dat als je dit gaat uitzenden, je een heel groot probleem hebt.”

Fragment

Peter wordt woest:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter Gillis ontploft op camera. Begrijpelijk of onprofessioneel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen