Britt Dekker: ‘Gordon wilde Angela de Jong voor rechter slepen’

Britt Dekker stelt dat Gordon al tien keer op het punt heeft gestaan om een rechtszaak te beginnen tegen de door hem zo gehate Angela de Jong. “Maar dat is door zijn advocaat afgewezen.”

Britt Dekker, Angela de Jong en Gordon © SBS, RTL

Angela de Jong en Gordon hebben al geruime tijd een uiterst getroebleerde relatie. Ondanks hun mediavijandschap zijn ze elkaar nooit persoonlijk tegengekomen. Op het allerlaatste moment zegde Gordon een televisieconfrontatie bij De Wereld Draait Door af, terwijl Angela al aan tafel zat te wachten en de kijker thuis al met popcorn op de bank zat.

Zaak tegen Angela

Wel heeft Gordon meermaals overwogen om een afspraak in te plannen met Angela bij de rechtbank, onthult zijn tv-collega Britt Dekker nu achter de schermen van Renze op Zondag. Daar is de presentatrice, kennelijk in een poging om haar te paaien, iets té openhartig geweest tegen de opiniediva. En dat gebruikt zij nu in haar AD Mediapodcast.

Zo vertelt Angela: “Britt wist me ook te vertellen dat Gordon al tien keer op het punt heeft gestaan om een rechtszaak tegen mij te beginnen, als ik dan weer een column had geschreven waarin ik hem ‘haat’, in Britt d’r jargon, maar dat dat door zijn advocaat is afgewezen.”

‘Nieuws is nieuws’

Oeps, mag Angela dit wel doorvertellen van Britt? “Geen idee, maar ze vertelde het waar iedereen bij stond. Er is geen één keer gezegd van: ‘Dit is even tussen ons.’ Dus ik voel me niet heel erg verplicht om daar dan mijn mond over te houden. Nieuws is nieuws, denk ik dan.”

Ze vervolgt: “O, en iedereen bij Talpa is het altijd met mij eens. Maar dat mag dan weer niet van John. Dat mag John de Mol dan weer niet weten. Dat zei ze in de reclamebreak.”

‘Je hááát mij!’

Hoe kijkt Angela terug op haar tv-ruzie met Britt? De tv-bestie van Wendy van Dijk riep dat Angela haar wel moet ‘haten’, omdat ze een paar keer kritiek heeft geuit. “Dat is vaak de verwarring die mensen natuurlijk toch een beetje hebben in die wereld. Of je haat iemand of je bent heel dikke vrienden. Er lijkt geen tussenweg te zijn.”

Ze vervolgt: “Ik kijk televisie, kom af en toe bij een programma en ik vind de ene persoon aardiger dan de andere. Maar bij niemand heb ik het idee: deze moet ik koste wat kost verdedigen. Als je iets goed doet dan schrijf ik dat je het goed doet. Als je iets heel slecht doet dan schrijf ik dat je het heel slecht doet. Ja, transparanter kan ik het niet maken.”

Loslippig

Als Britt aan Angela had gevraagd om de onthulling over Gordon geheim te houden, had ze het dan ook doorverteld? “Dan had ik dat zeker niet gedaan, want als ik mijn woord geef aan iemand, dan mag dat heel duidelijk zijn. En nogmaals, dit was niet alleen tegen mij in een hoekje, dit was waar iedereen en alles omheen stond.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon die een columnist voor de rechter sleept vanwege een mening. Zou hij dat pr-drama ooit te boven komen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen