Staat Albert Verlinde open voor parttime-baantje bij Boulevard?

Albert Verlinde was jarenlang dé man die je commentaar wilde horen leveren op showbizzrelletjes. Zijn opvolgers bij RTL Boulevard zijn Aran Bade en Rob Goossens. Wil hij niet met hen afwisselen?

Albert Verlinde © RTL

Het is opvallend hoe geruisloos Albert Verlinde, een van de belangrijkste mensen in de geschiedenis van RTL 4, van de buis is verdwenen. De nadagen van zijn tv-carrière bracht hij door aan de desk van Shownieuws, maar op het hoogtepunt van zijn roem werkte hij voor RTL Boulevard. Zou hij een parttime-baantje bij de showrubriek niet leuk vinden?

Niet meer in BLVD

Daar lijkt het niet op. Albert vertelt deze week in Koffietijd dat hij juist ontzéttend blij is met zijn tv-exit. “Ik vind het heerlijk. Ik ben nu dertig jaar op tv, wat ongelooflijk lang is. Ik heb bijna alleen maar dagtelevisie gedaan, dus ik heb zóveel programma’s gemaakt, dat ik het heerlijk vind om niet meer te hoeven.”

Albert is juist blij met zijn tv-afwezigheid. “Ik vind het leuk, ik kijk af en toe naar Boulevard, ik kijk af en toe naar Shownieuws, maar ik hoef er niet zo nodig zelf te zitten eerlijk gezegd.”

‘Heb mijn leven terug’

Het tv-pensioen is genieten, zegt Albert. “Ik vind het heerlijk. Ik kan nu mooie dingen doen. Ik kan theater produceren of me inzetten voor goede doelen waar ik mee bezig ben. Ik heb mijn leven een beetje terug.”

Hij besluit: “Ik heb zó hard gewerkt al die jaren lang met een dubbele baan: aan de ene kant als theaterproducent en aan de andere kant met een dagelijks tv-programma. Achteraf denk ik: hoe heb ik het gedaan? Ik ben nu een beetje aan mezelf toe aan het komen en dat vind ik heerlijk.”

Instagram

Albert was jarenlang hét gezicht van de vooravond van RTL 4:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde een of twee keer per week in Boulevard. Zou u dat accepteren als u hem was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen