Dionne Stax schept op: ‘Ik koop sneakers van honderden euro’s’

Dionne Stax hangt bij de publieke omroep de kleurloze presentatrice uit, maar qua kledingsmaak houdt ze wél van uitgesproken. Uitgesproken duur. “Ik koop sneakers van honderden euro’s!”

Dionne Stax © RTL, Farfetch

Naast dat Dionne Stax bij Omroep MAX zo’n twee ton per jaar pakt, heeft ze met Steven Jansen (onderdeel van het duo Lucas & Steve) ook een succesvolle dj aan de haak geslagen. En ze laten het lekker breed hangen. De NPO 1-presentatrice blijkt tegenwoordig allerlei peperdure mode-items te kopen.

Fan van Farfetch

Dionne vertelt dat Steven haar kennis heeft laten maken met de extreem prijzige modesite Farfetch, waar je leuk kunt shoppen als je eerst de helft van je organen hebt verkocht. Denk aan spijkerjasjes à 1.950 euro of rokjes van 1.795 euro. Gaat he-le-maal nergens over, maar Dionne vindt dit tegenwoordig dus hartstikke leuk.

De presentatrice vertelt erover aan de jonge doelgroep van het tijdschrift LINDA.meiden: “Dankzij mijn vriend ben ik ook fan van designerplatform Farfetch. Ik dacht altijd dat ik het nodig had om kleding tussen mijn vingers te voelen, maar sinds corona ben ik veel meer online te vinden.”

Amiri-sneakers

Wat koopt Dionne zoal op Farfetch? Sneakers van Amiri bijvoorbeeld. Die kosten gemiddeld zo’n 700 euro, met uitschieters boven de 1.000 euro. “Ik heb laatst sneakers van Amiri gekocht. Ik was meteen verliefd, maar ze waren een paar honderd euro, dat vond ik fors voor een gymp.”

Dat vond Dionne fors voor een gymp? Dat is gewoon gênant om aan te trekken terwijl de rijen bij de voedselbank steeds verder uitdijen. “In mijn hoofd verzon ik allemaal argumenten waarom ik ze dan toch van mezelf mocht kopen.”

Heel hard gewerkt

Wat is een argument om sneakers van 700 euro te kopen? “Met deze zou ik heel lang doen, en niet na een seizoen al weg moeten gooien. Ik kon ze ontzettend goed combineren met een rok of broek. En bovendien had ik deze maand echt heel hard gewerkt, dus ze min of meer verdiend.”

En dat heeft die Steven haar dus allemaal wijsgemaakt. “Mijn allereerste designertas ooit, een Yves Saint Laurent, kreeg ik van mijn vriend, Steven. Lang bewaarde ik ’m in een doos in de kast, uit angst dat ik hem zou beschadigen of vergeten. Totdat Steven begon te klagen: ja hállo, dat was niet de bedoeling van zijn cadeau.”

Duurzaam

Dionne gaat inmiddels wel gewoon met die tas op pad. “Nu pak ik de tas vaker, al ben ik er nog steeds voorzichtig mee.”

Dan doet ze met die tas dus nóg langer dan met die sneakers. Of toch niet? “Zowel aan het begin van het winter- als zomerseizoen ga ik secuur mijn kast door. (…) Truien, jurken en broeken die ik al een jaar niet heb gedragen, geef ik weg aan vriendinnen of familieleden. Of ik verkoop ze voor een paar euro op tweedehands sites. Dat is duurzaam.”

Zo ziet Omroep MAX-decadentie er dus uit.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Dionne Stax koopt sneakers van zo'n 600 euro. Life goals of eerder een beetje triest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen