Patty Brard kotsmisselijk van Cornald Maas: ‘Gewoon niet waar!’

Patty Brard heeft het echt he-le-maal gehad met Songfestival-figuur Cornald Maas. Ze vindt hem een dramaqueen die onnodig olie op het vuur gooit. “Het is gewoon niet waar wat hij zegt.”

Patty Brard en Cornald Maas © SBS, Ruud Baan

Cornald Maas heeft de redactie van Shownieuws gedreigd om hun persaccreditatie voor het Eurovisie Songfestival af te nemen. De reden? Een verslaggever van het programma belde zondag aan bij hem thuis met het verzoek om te reageren op de kneitervalse optredens van inzending Mia & Dion. Het hele Songfestival-kamp gaf namelijk niet thuis.

Cornalds grens bereikt

Plotseling kwam de AvroTros gisteren in beweging: directeur Eric van Stade nam een filmpje op dat hij naar alle media stuurde, Duncan Laurence werd naar Nederland gevlogen en ook Cornald liet van zich horen met een berichtje op Twitter. Voor de camera verschijnen mag hij volgens RTL Boulevard nog niet van de omroep.

Wat Cornald te zeggen had? “AvroTros en ik staan immer klaar voor Eurovisie Songfestival-media. Maar als Shownieuws op zondagmiddag, ongevraagd en zonder poging tot contact vooraf, cameraploegen naar de huisadressen van Sander Lantinga en mij zendt om verhaal te halen over Mia & Dion is er een grens bereikt.”

‘Wat een onzin!’

Evert Santegoeds vindt dit een valse reactie van Cornald. Hij zegt in Shownieuws: “We hebben echt heel vaak gebeld om een reactie van hem los te krijgen en net nu de boel een beetje gesust is met AvroTros zegt-ie dit. Nou, het was bepaald niet onaangekondigd. Sterker nog: ik dacht dat hij ons zou gaan verwijten vandaag dat we hem gestalkt hebben.”

Het boycotten van Shownieuws is van de baan, maar het programma is alsnog helemaal klaar met de dreigende Cornald en zijn Songfestival-kliekje. “Je hoort toch wel een movement op gang komen dat mensen toch wel weer een halve finale en finale willen en niet dat rare commissietje dat elk jaar maar zegt: ‘Dit is het beste wat we ingezonden hebben gezien!’”

Patty gaat los

Collega Patty Brard walgt van die hele Cornald. “Ik wil nog één ding kwijt over Cornald. Ik vind het enig hoor dat je om 17.30 uur er nog een tweet uit gooit dat wij met cameraploegen voor de deur hebben gestaan bij hem en Sander Lantinga thuis. Dat is absoluut niet het geval geweest. Ik wil het daarin toch eventjes voor onze redactie opnemen.”

Ze vervolgt: “Er is inderdaad iemand met een handcamera gaan aanbellen en heeft keurig gevraagd: ‘We kunnen jullie allemaal niet bereiken. Zouden jullie een reactie wille geven?’ Daarop was het antwoord ‘nee’ en die man, een verslaggever, is daarop gewoon weer vertrokken.”

Zooitje

Cornald, die ooit onthulde dat hij geniet van heftige woningbranden, gooit volgens Patty onnodig olie op het vuur. “Maak er niet zo’n zooitje van om 17.30 uur vanmiddag nog, terwijl we net on speaking terms zijn en afspraken met elkaar maken met AvroTros dat we dit in de toekomst beter kunnen afspreken.”

Evert: “We zijn een nieuwsprogramma, dit was het gesprek van de dag en dan probeer je op alle mogelijke manieren een reactie los te krijgen bij de verantwoordelijken. Dat was Cornald in dit geval.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen