Jan en Monique Smit onder vergrootglas: ‘Het is echt hommeles’

Jan en Monique Smit liggen onder een vergrootglas nu de zanger zich in RTL Boulevard ijskoud en liefdeloos over zijn zusje heeft uitgelaten. Volgens Bart Ettekoven is het ‘hommeles’ tussen de twee.

Monique en Jan Smit © RTL, SBS

Jaren geleden begonnen Jan en Monique Smit samen aan het kinderproject De 2 Kleine Kleutertjes. Zij zong altijd alle liedjes in, maar is er nu keihard uitgeknikkerd. Wie nu al die liedjes zingt? Simone Kleinsma. Wat is hier allemaal aan de hand?! Jan probeert mooi weer te spelen, maar reageerde in RTL Boulevard ijs- en ijskoud toen het over zijn zusje ging.

‘Gaat niet lekker’

Weekend-baas Bart Ettekoven vindt het verbijsterend, zegt hij in Shownieuws. “Nee, het gaat niet helemaal lekker. Dat Jan en Monique niet heel lekker gaan samen; die geruchten gaan eigenlijk al heel lang. We hebben Monique eerder dit jaar in een podcast van Shownieuws gesproken en het wordt eigenlijk stelselmatig ontkend.”

Wat zei Monique er toen over dan? “Ze zei toen ze dat ze gewoon allebei met hun eigen projecten bezig zijn en het verder helemaal prima gaat. Maar ja, waarom volgt Jan dan zijn eigen zus niet eens op Instagram, is de vraag. Monique volgt Jan wel, maar hij haar niet. Dat valt op.”

‘Vraag maar aan Jan!’

Het is een teken aan de wand dat Monique er is uitgeknikkerd bij dat kleuterproject, aldus Bart. “Uitgerekend Monique zit nu niet in de film, want haar liedjes worden nu gedaan door Simone Kleinsma. Voor veel mensen voelt het alsof Monique hierin enorm gepasseerd wordt. Het wordt door henzelf naar het land der fabelen verwezen.”

Wat zegt het management van Monique? “Die zeggen: ‘Dan moet je bij Jan zijn om te vragen waarom Monique niet in De 2 Kleine Kleutertjes zit.’ Het management van Jan zegt: ‘Het is Jan zijn project en Jan mag zelf bepalen wie hij daar wel en niet in zet.’”

Hommeles

Nee, het gaat niet lekker in de familie Smit, denkt Bart. “Het feit dat je elkaar al niet eens volgt op Instagram… En het is al eens eerder misgegaan, hè? In 2007 hebben ze ook heel lang geen contact gehad en toen wist Monique niet waarom dat zo was.”

“Uiteindelijk bleek in zijn biografie dat hij zich aan haar irriteerde, omdat ze de kantjes er altijd van af zou lopen. Daarna zijn ze weer on speaking terms gekomen, maar het lijkt nu weer behoorlijk hommeles te zijn. Althans, niet heel gezellig.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen