Jan Smit rent weg voor camera Shownieuws: ‘Dit is veelzeggend’

Jan Smit is weggerend voor de camera van Shownieuws omdat hij geen vragen wilde beantwoorden over zijn vermeende ruzie met zusje Monique Smit. “Dit is wel heel veelzeggend.”

Jan Smit en Monique Smit © Shownieuws

Al zo’n vijftien jaar lang hebben Jan Smit (36) en Monique Smit (33) een zeer moeizame relatie met elkaar. De zanger heeft haar twee jaar lang zelfs keihard genegeerd, onthulde hij begin 2013 in zijn biografie. Dat was rond haar achttiende, bevestigde ze later: “Dik twee jaar heeft hij me niet aangekeken en niet tegen me gepraat. Helemaal niets.”

Zwijgruzie

Monique ging in die tijd wel gewoon met Jan mee op tournee. “Maar dan praatte hij óók niet met me. Hoorde ik van iemand anders dat hij vond dat ik het leuk had gedaan”, zei ze. Op verjaardagen idem dito. “Dan keek hij iedereen aan, behalve mij. Hij negeerde mij gewoon. Op een gegeven moment ben je er zelfs aan gewend”, zei ze in Veronica Magazine.

Uiteindelijk bracht zijn vrouw Liza de twee weer bij elkaar. “Toen heb ik ook voor het eerst zijn huis gezien, ik was nog nooit binnen geweest. Het moment dat hij me weer omhelsde en zei dat hij heel veel van me houdt, schoot ik best wel vol. We hebben elkaar tien minuten vastgehouden, niets gezegd, en er daarna nooit meer iets over gezegd.”

Kleuterbonje

Dat ze daarna echter ook nooit echt een warme familieband hebben opgebouwd, bleek wel in 2018, toen Monique aangaf haar broer bijna nooit te zien. En vorig jaar bleek hun relatie op een ijskoud dieptepunt te zijn beland, toen zij opeens niet meer betrokken was bij hun gezamenlijke kinderproject De 2 Kleine Kleutertjes.

Monique en Jan begonnen hier acht jaar geleden samen aan. Zij zong altijd de liedjes in, maar voor de nieuwe film – die gisteren in première ging – werd zij van het project afgehaald. Toen hij afgelopen november door RTL Boulevard werd gevraagd naar de reden waarom, sprak Jan ijs- en ijskoud over zijn zusje.

IJskoude Jan

Jan antwoordde toen vrij kil op de vraag of Monique het niet jammer vindt dat ze er niet meer bij betrokken is: “Dat weet ik niet. Ze heeft me heel veel succes gewenst en ik wens haar met haar Kleuterpop natuurlijk ook veel succes. Ik bedoel: vind ik het jammer dat ik daar niet in zit? Nee. Dat is haar ding en dat moet ze zelf weten.”

De deskundigen van RTL Boulevard waren in shock: “Hij praat gewoon ijskoud over zijn eigen zus. Dat vind ik best wel heftig om te zien. Gewoon kil en koud.”

Het is evident dat het hommeles is, concludeerden kenners toen. Zelf beschuldigde Jan de showrubriek er later van alles te hebben verknipt. “Ik weet hoe het werkt en ik weet wat er van komt. Daarvoor zijn ze er, hè, Boulevard?”

Monique reageert

Zowel RTL Boulevard als Shownieuws waren gisteren aanwezig bij de uiteindelijk première van die 2 Kleine Kleutertjes-film en daar was Monique gewoon aanwezig. “Ja, er waren een beetje geruchten dat er onenigheid zou zijn tussen jullie, maar dat is pure onzin?”, vraagt verslaggever Thom Goderie haar.

Monique: “Ja, want ik denk dat ik hier anders ook niet had gestaan.”

Evert Santegoeds vervolgens in de studio: “Ja, dat vind ik geen overtuigend argument”, zegt hij, wijzend op de vroegere zwijgruzie tussen de twee. Toen zagen ze elkaar ook nog gewoon.

Jan loopt weg

Als verslaggever Thom dezelfde vraag wil stellen aan Jan (“Toch even de vraag…”), loopt de zanger dírect weg. “Ik ga weer even door.”

Evert: “Ik denk al dat hij van huis ging met: o, dan beginnen ze straks weer over Monique! Dat zat er ook dik in dat we daarover zouden beginnen, want dat er wat aan de hand is tussen die twee is natuurlijk al jaren duidelijk. Hij hield het eerst op een zakelijk dingetje dat ze uit elkaar zijn gegaan, maar volgens mij lopen ze de deur ook niet plat in Volendam.”

Het is duidelijk dat het nog steeds niet helemaal pais en vree is, aldus Evert. “De snelheid waarmee hij zich nu op die rode loper uit de voeten maakte was wel heel veelzeggend zonder wat te zeggen.”

Het fragment van zeven seconden kunt u bekijken op de Shownieuws-site.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het hommeles is tussen Jan en Monique Smit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen