Jennifer Hoffman boos na verwijt klimaathypocrisie: ‘Val niet aan!’

Jennifer Hoffman vindt het niet leuk dat haar klimaathypocrisie verweten wordt. “Geen mens ontkomt aan hypocrisie. Ik niet, jij niet. Maar je kent mij niet”, briest de actrice.

Jennifer Hoffman © Annemieke van der Togt

De 42-jarige actrice Jennifer Hoffman, onder meer bekend van Dokter Tinus, overweegt zich aan te sluiten bij Extinction Rebellion. Dat is de activistische beweging die met omstreden acties strijdt tegen klimaatverandering. Ze wil echter wel gewoon blijven vliegen. “Ik begrijp dat mensen dat hypocriet vinden, maar ik vind dat reizen bij het leven hoort.”

Kritische column

Jan Dijkgraaf heeft daar een kritische column over geschreven. Hij vindt het lachwekkend dat Jennifer voor haar tv-programma 3 Op Reis dan wel gewoon wil blijven vliegen. “LOL. Hoe leg je uit dat mensen dat niet hypocriet vínden, maar dat dat hypocriet ís? Aan een blondje. Vooruit, ik doe een poging”, schrijft hij.

En ook: “Als jij de aarde wilt redden en oprecht gelooft dat jij daar een rol in moet spelen, dan moet je kappen met je reisprogramma en met al die vakanties van je. Zolang je dat niet doet, hoor je niet bij die klimaatactivisten van Extinction Rebellion. Of juist wel. 😉”

Jennifer boos

Daar is Jennifer niet blij mee. “Hi Jan. Geen mens ontkomt aan hypocrisie. Ik niet, jij niet. En je mag het vervelend vinden dat ik mij druk maak om het klimaat. Maar je kent mij niet kent, weet niet wat ik doe en hoe ik leef. Je mag mij alle vragen stellen. Laten we daar beginnen in plaats va aan te vallen :)”, schrijft ze.

Jan daarop: “Oké, Jennifer. Feyenoord of Ajax?”

Jennifer: “Haha! Ik hou niet zo van voetbal, dus het is mij om het even. Maar fijn dat je stappen onderneemt om mij beter te leren kennen, wordt zeer gewaardeerd. 🤗”

Yvonne of Nicolette

Jan: “Het is op deze manier wel een beetje eenrichtingsverkeer, Jennifer. Maar vooruit: Yvonne Coldeweijer of Nicolette van Dam en waarom in godsnaam Nicolette van Dam?”

Jennifer: “Ik heb dan ook geen column aan je geweid ;) Nicolette van Dam omdat ik Yvonne Coldeweijer niet ken. Maar vooruit: Boos stuk schrijven over iemand die je niet kent zonder goede research of een worstenbroodje?”

Jan tot slot: “Lieve Jennifer, ik ben zelden boos en al helemaal nooit op jou. Ik voel echt al een beetje een band ontstaan. Doe mij trouwens Yvonne Coldeweijer maar. Ik houd van echte mensen. PS. Ik vond je trouwens super goed in GTST!”

Tweets

De tweets tussen Jennifer en Jan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nicolette van Dam of Yvonne Coldeweijer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen