Jennifer Hoffman wil bij Extinction Rebellion: ‘Maar blijf wel vliegen’

Jennifer Hoffman overweegt om zich aan te sluiten bij Extinction Rebellion, de activistische beweging die strijdt tegen klimaatverandering. Wel wil ze gewoon lekker blijven vliegen.

Jennifer Hoffman © BNNVARA

Ze pendelt op en neer tussen haar huizen in Nederland en Frankrijk, en daar komen nog haar talloze tv- en filmreizen bovenop: Jennifer Hoffman heeft een flinke ecologische voetprint. Toch is ze naar eigen zeggen veel bezig met duurzaamheid. Ze maakt zich namelijk zorgen om het klimaat. “Enorme zorgen!”, roept ze in De Telegraaf.

Rebel Jennifer

Jennifer ergert zich steeds meer aan de opwarming van de aarde. “Ik merk wel dat ik me er nu kwader om maak. We zijn wel aan het spotten met de toekomst van mijn zoon! Dorian en ik maken zo veel mogelijk duurzame keuzes: we reizen zo veel mogelijk met de trein, hebben groene energie, gebruiken wasbare luiers en kopen de meeste kleding tweedehands.”

Daar wil Jennifer het niet bij laten. “Ik ben nu aan het uitzoeken of ik verder wil gaan. Vrienden van mij hebben zich aangesloten bij actiegroep Extinction Rebellion en dat overweeg ik ook. Of ik sommige acties te ver vind gaan? Nee, eigenlijk niet. En wat is extreem? Iemand zei laatst: ’Niks doen is nu het extreemste wat je kunt doen.’”

Blijven vliegen

Als lid van Extinction Rebellion wil Jennifer wel gewoon lekker vliegreizen blijven maken. Sterker nog: haar hele programma 3 op Reis draait om reizen. “Ik begrijp dat mensen dat hypocriet vinden, maar ik vind dat reizen bij het leven hoort. Wel geloof ik dat het ánders kan.”

Ze vliegt van hot naar her, maar eenmaal op bestemming probeert ze dan wél duurzaam te doen. “We maken bijvoorbeeld geen binnenlandse vluchten meer, zoeken naar groene accommodaties en als we een auto moeten huren, proberen we of dat elektrisch kan.”

All inclusive

Jennifer wil Nederlandse toeristen opvoeden. “Op Bonaire verbaasde ik me over hoeveel mensen tien dagen lang het resort niet uitkomen. Ga eens buiten je hotel uit eten, praat met de bewoners! Als je dan toch zo’n verre reis maakt, maak het de moeite waard!”

Ze besluit: “Ik probeer niet te veel met het vingertje te wijzen, want dat is de oplossing ook niet, maar daarvoor moet ik soms wel op mijn tong bijten.”

Felle kritiek

Jennifer wordt op sociale media ontzettend door de mangel gehaald. “Jennifer is sowieso niet zo’n licht. Zeg ik omdat ik haar volg op insta”, zegt de beroemde twitteraar Mies.

Roger merkt op: “Gevalletje: ‘Do as I say, don’t do as I do.'”

Nasanne vindt het hypocriet. “Ja, zo ken ik er ook nog wel een paar. Vooraan staan en gillen over klimaat, en vervolgens de volgende dag weer in het vliegtuig stappen en genieten van juist datgene wat het klimaat volgens henzelf kapot maakt.”

En Bas: “Ja, typisch. Wel actievoeren voor de camera, maar nergens de pijn willen pakken in hun eigen leven. Een leven met een CO2-footprint dat zeker tien keer zo hoog ligt als de gemiddelde Nederlander.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jennifer Hoffman wil bij Extinction Rebellion, maar blijft wel vliegen. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen