Bridget Maasland krijgt reprimande: ‘Stop eens met je deuggedrag’

Bridget Maasland krijgt na haar opvallende steunbetuiging aan de transgenders in ons land een flinke reprimande. “Ze was eerst altijd best wel cool, maar doet nu heel deugend.”

Bridget Maasland © RTL

Het zorgt voor ergernis dat Bridget Maasland opeens de beschermvrouwe van de transgendergemeenschap uithangt, terwijl ze in 2014 nog een van de meest onverdraagzame BN’ers bleek. Ze heeft toen een bijzonder lelijke grap gemaakt over de transgendervrouw Kelly van der Veer. Nu vindt ze dat soort transfobie ‘ongelofelijk’.

‘Deugende’ Bridget

Yvonne Coldeweijer vindt dit zó hypocriet dat ze er Bridget deze week op aansprak via haar juicekanaal, en daar heeft Bridget op haar beurt weer op gereageerd. Nu komt de juicekoningin er ook nog even op terug in haar podcast.

Ze vertelt in De Juice Show: “Kijk, Bridget is een bepaald pad ingeslagen. Die moet heel even kappen met dat pad. Het deugpad. Bridget was dus eerst altijd best wel cool en die is nu heel deugend aan het doen, maar ik vind: het ding is met deugers, dat ze het zelf nooit waarmaken, weet je wel. Kijk naar Jip! F*cking Jip! Dat is ook een deuger, hè?”

‘Je deed het zélf!’

Alleen sorry zeggen voor die lelijke grap is volgens Yvonne voldoende. “Stel dat het dan een grap is, die heb je dan gemaakt, dan zeg je erna: ‘Sorry, in die tijdsgeest was het anders’, bla bla bla. Daar ben ik het trouwens niet mee eens, want in 2014 was dit ook gewoon gemeen hoor, maar whatever.”

Ze vervolgt: “Maar dan ge je niet in 2023 je opwerpen als een soort spokeswomen van transgenders, van: ‘O mijn god, ongelooflijk!’ Bij het woord ‘ongelooflijk’ was ik al afgehaakt, want ik dacht: ongelooflijk?! Jij was het die dit deed!”

Ongeloofwaardig

Het is gewoon ongeloofwaardig, vindt Yvonne. “Het is ook een beetje raar als ik over zes jaar zeg: ‘Ongelófelijk dat André Hazes jr. zo wordt gepest!’ Dat is raar, dat kan niet!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Bridget Maasland meer zou moeten doen dan alleen RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen