Bridget Maasland komt met bewijs: ‘Ik zei jaren geleden al sorry’

Bridget Maasland wordt opportunisme verweten nu ze in de Kelly van der Veer-docu zo door het stof gaat. Ze heeft buiten het zicht van de camera echter alláng sorry gezegd, bewijst ze.

Bridget Maasland © RTL, SBS

Het is een grap die haar anno 2023 misschien wel haar tv-carrière had gekost: Bridget Maasland noemde Kelly van der Veer zeven jaar geleden op televisie ‘een man’, alsof ze als transgender vrouw geen échte vrouw zou zijn. Er is op dit moment een documentaire over de Big Brother-beroemdheid te zien en daarin gaat Bridget huilend door het stof.

Bridget zegt sorry

Critici stellen dat het puur is om haar carrière te redden, maar Bridget bewijst nu dat ze eind 2021 búiten het zicht van de camera ook al sorry heeft gezegd. Ze deelt in haar Instagram-stories de mail die ze destijds aan Kelly heeft gestuurd: “Hi Kelly, ik val maar gelijk met de deur in huis”, staat daarin.

“Ik zou graag mijn oprechte excuses willen maken over een opmerking die ik jaren geleden in Shownieuws maakte over dat wij in dezelfde jurk bij de Beau Monde-awards aankwamen. Ik heb tot voor kort niet begrepen – pure onwetendheid – dat ik met mijn, ik dacht grappige, opmerking, jou en ongetwijfeld andere transgenders enorm heb gekwetst.”

‘Het spijt me’

De excuses die Bridget in deze mail maakt lijken oprecht. “Nogmaals, het spijt mij ontzettend en het is nooit mijn bedoeling geweest om hiermee bewust te kwetsen. In Den Haag, waar ik vandaan kom, hebben we de uitspraak: de grap gaat voor de belediging! Maar het moet zeker niet kwetsen. Onder het mom beter laat dan nooit. Liefs, Bridget Maasland.”

Kelly antwoordt daarop: “Dat is heel lief van je! Na al die jaren. Excuus aanvaard. Liefs terug!”

Niet gemeend

Zeven jaar geleden maakte Bridget al publiekelijk excuses, maar dat leek toen totáál niet gemeend. Ze voegde er destijds namelijk aan toe: “Maar serieus, ze was toch een man? Het is venijnig, want iedereen weet dat ze een vroeger een man was.”

Dat Bridget nu zo publiekelijk door het stof gaat, heeft haar een compliment opgeleverd van Anouk Smulders: “Ik vind het heel dapper dat ze dat doet. Je kan het ook niet doen, hè? En je kop in het zand steken van: dat was toen. Dat je er gaat staan vind ik terecht, maar ook goed.”

Mailtje

Het bewuste mailtje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bridget Maasland zei na jaren alsnog sorry tegen Kelly van der Veer. Mede uit angst om alsnog te worden gecanceld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen