Paulien Cornelisse laat schildklier deels verwijderen na tip Jinek-kijker

Paulien Cornelisse heeft haar halve schildklier laten verwijderen na een waarschuwing van een Jinek-kijker. Uiteindelijk blijkt de operatie voor niets te zijn geweest: het betrof toch geen kanker.

Paulien Cornelisse © NPO

Schrijfster Paulien Cornelisse heeft na haar Jinek-optreden in februari een mail gekregen van een kijker. “Ja, van een chirurg in ruste”, vertelde ze gisteren in dezelfde talkshow. “Hij zei: ‘Misschien weet je dit allang en sorry als ik dit niet moet doen, maar ik moet dit volgens mij wel doen, want ik heb namelijk gezien dat je iets in je nek hebt.’”

Schildklierkanker

Paulien maakte direct een afspraak bij de dokter. “Ik ben meteen naar de dokter gegaan en die zag het ook meteen. Ik heb het zelf nooit gezien trouwens. Hij zei: ‘Je moet naar het ziekenhuis.’ Dan kom je bij de internist en dat was ook wel heftig. Die zag het ook meteen en voelde het meteen.”

Er werd gevreesd voor schildklierkanker. “Ik had geen klachten, geen pijn, helemaal niks. Zij zei: ‘Als dit fout is, dan is het schildklierkanker en dat is niet zo’n heel erge vorm van kanker, omdat het goed behandelbaar is.’”

Voor niets

De beelden van Paulien vóór de operatie werden gisteren opnieuw uitgezonden in Jinek. Als je erop let is er een soort verdikking zichtbaar. Gisteren zat ze aan tafel met een flink litteken. Uiteindelijk blijkt de operatie voor niets te zijn geweest. “Ik werd opgebeld door die chirurg en die zei: ‘Het was helemaal goedaardig, het was helemaal geen kanker.’”

Daar voelde ze zich heel raar over. “Ik dacht: huh?! Het is voor mij een halfjaar geweest met huh-gevoelens, van: dan had het helemaal niet gehoeven eigenlijk. Toen zei die arts: ‘Jawel, want de enige manier om erachter te komen wat het is, is door te opereren.’”

Moe

Nu Paulien haar halve schildklier heeft laten verwijderen, voelt ze zich veel minder energiek. “Het voelt toch voor mij heel erg raar. Ik had een perfect werkende schildklier en nu heb ik een halve schildklier. Ik ben nu iets moeier en iets kouder.”

Fragment

Een fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen