Jeroen Pauw live op tv gegrild door Sam Hagens: ‘Wat een misser’

Jeroen Pauw is gisterenavond in de door hem zelf geproduceerde talkshow HLF8 flink aangepakt door gastheer Sam Hagens. “Volgens mij maak je hier een enorme misser mee.”

Sam Hagens en Jeroen Pauw © SBS 6

Mark Rutte weigert tv-debat na tv-debat, maar komt bij Jeroen Pauw in een gespreid bedje terecht. Hij organiseert, tot kritiek van velen, een programma waarin de premier uitsluitend debatteert met de ‘linkse wolk’, bestaande uit GroenLinks en PvdA. Daarmee faciliteert Jeroen dat de premier een debat op rechts uit de weg kan blijven gaan.

Enorme misser

Het is volgens Sam Hagens, presentator van het door Jeroen geproduceerde HLF8, een gotspe. “Je ziet GroenLinks en PvdA eigenlijk alleen maar verliezen in deze verkiezingen. VVD blijft ongeveer gelijk. En wat zie je? BBB, JA21, die winnen enorm. Dit is het verhaal van deze verkiezingen.”

Hij vervolgt: “Maar Jeroen, wat jij doet, eerlijk gezegd… Ik heb je heel hoog zitten, maar volgens mij maak je hier een enorme misser. Wat je doet is: je gaat mee in het verhaal van de VVD. Dat er een tweestrijd is tussen de linkse wolk en de VVD. Terwijl er helemaal geen sprake is van een tweestrijd.”

Tweestrijd

Jeroen is het daar niet mee eens. “Nee, maar dat is ook helemaal niet wat wij suggereren, dat er een tweestrijd is. Ik weet dat dat het verhaal van de VVD is, dat is een vrij opzichtig verhaal.”

Sam: “Maar je laat wel alleen deze twee aan het woord.”

Jeroen: “Nee, maar kijk, de VVD probeert er een tweestrijd van te maken. En dat is prima. Wij hebben ervoor gekozen: we kiezen voor de twee grootste partijen.”

Sam: “Maar je gaat mee in het frame van de VVD dat dit het verhaal is van de verkiezingen. En zij hebben dit gewoon bedacht.”

Jeroen: “Ja, maar kijk, als de VVD bedenkt dat dat het verhaal van de verkiezingen is, dan kan het niet zo zijn dat omdat de VVD dat bedenkt, dat wij het dan niet meer mogen doen.”

Geen rechtse partijen

Het Pauw-debat draagt de titel ‘Linksom of Rechtsom’. Sam: “En die rechtse partijen heb je niet.”

Jeroen: “Ja, maar goed, ik heb je uitgelegd: zes vonden wij te veel.”

Sam: “Als journalist, Jeroen, voelt het ook niet een beetje ongemakkelijk dat je meegaat in het verhaal van de VVD?”

Jeroen geërgerd: “Als dat zo zou zijn wel. Maar het is niet zo dat als je zes keer hetzelfde zegt, dat het daardoor meer waar wordt. En ik vind dat het niet waar is.”

Sam: “Maar je geeft wel deze partijen een podium en de andere niet. Er is vandaag zojuist een brief aan de Ombudsman van de NPO gestuurd door Pieter Omtzigt. Heb je hem gelezen? Wat hij zegt: jij geeft die partijen een podium en de andere partijen niet. En dat is gewoon oneerlijk.”

Fragment

Jeroen weet met zijn verweer niet te overtuigen. Onderzoeksjournaliste Kim van Keken twittert: “Jeroen Pauw zit in de show die hij zelf produceert (HLF8) het debat goed te praten dat hij zelf presenteert en produceert. Iets met belangen 👀.”

Een fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Sam Hagens gelijk? Begaat Jeroen Pauw een misser?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen