John van den Heuvel ergert zich aan ‘provocerende’ Ruud de Wild

John van den Heuvel ergert zich eraan dat Ruud de Wild zich vaak zo provocerend opstelt met betrekking tot controversiële BN’ers. “Daarmee kwets je uiteindelijk gewoon de slachtoffers.”

John van den Heuvel en Ruud de Wild © RTL

Ruud de Wild is voortdurend bezig met het verdedigen van allerlei in opspraak geraakte collega-BN’ers. De presentator van NPO Radio 2 heeft er bijvoorbeeld al een paar keer de nadruk op gelegd dat hij gewoon muziek blijft draaien van Marco Borsato, ondanks dat hij onder meer beschuldigd wordt van een zedenmisdrijf bij een minderjarige.

Ruud teruggefloten

Ook Thijs Römer, die vervolgd wordt voor zedendelicten bij drie minderjarige meisjes, wordt gespaard door Ruud. De dj vroeg zich donderdag in zijn radioshow af waarom Thijs’ vermeende slachtoffers zo lang gewacht hebben met hun aangifte en vroeg zich gekscherend af of hij ‘nu ook al geen platen van Thijs meer mag draaien’.

Bij wijze van protest besloot Ruud vervolgens om achter elkaar twee platen van Marco te draaien: heel onsamenhangend allemaal. Na afloop werd Ruud door een luisteraar uitgeroepen tot ‘held’. Sidekick Bridget Maasland greep vervolgens in, waarna Ruud aangaf: “Bridget heeft me teruggefloten.”

John reageert

Het kwam gisteren ter sprake in Vandaag Inside. Presentator Wilfred Genee: “Ik begreep dat Ruud de Wild Marco Borsato-nummers ging draaien in het kader van Danny de Munk (bedoelt Thijs Römer, red.)?”

John van den Heuvel daarop: “Ja. Ruud had ook weleens Willem Holleeder op visite in die periode tussen 2012 en 2014, dat Holleeder de nationale knuffelcrimineel werd. Ik zou eerst met Marco Borsato maar eens even afwachten wat het OM en in een later stadium misschien de rechter bepaalt, voordat je dat nou heel erg gaat provoceren.”

Hij vervolgt: “Dan kom je toch weer terug op het feit dat je daarmee gewoon slachtoffers kwetst.”

Wat zegt Ruud?

Ruud benadrukt via zijn manager dat het ‘absoluut niet waar is’ dat hij in de bres zou zijn gesprongen voor Thijs. “Sterker nog, hij wil juist stellen dat als de aanklacht waar ZOU zijn, hij het walgelijk vindt.”

En waarom draait Ruud de laatste tijd ineens heel opstandig muziek van Marco? Dat legt hij deze week toevallig uit in de Story: “Omdat ik vind dat zolang iemand niet veroordeeld is, hij niet schuldig is. En ik vind het walgelijk dat wij in Nederland elkaars kop eraf trekken terwijl we niet weten wat er aan de hand is.”

Moordenaar

Het is vervelend voor Marco, vindt Ruud. “Stel je nou eens voor dat het verhaal niet waar is en Marco Borsato doet zichzelf iets aan. Dan zijn wij met z’n allen de moordenaar! Wie zijn wij om te beoordelen? Dat is aan de rechter.”

“Ik weet dat het beleid bij de NPO Radio is dat ze geen muziek draaien van artiesten die in opspraak zijn. Maar wat versta je daaronder? Ik vind dat de muziek van Marco gedraaid kan worden!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het verwerpelijk dat Ruud de Wild zich continu zo provocerend opstelt met betrekking tot BN'ers als Marco Borsato?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen