Eva Jinek met rampzalige cijfers richting zoveelste lange vakantie

Je kunt je inmiddels afvragen of de lange vakanties van Eva Jinek een ramp of een zegen zijn voor RTL 4. Haar kijkcijfers beginnen nu in elk geval wel héél dramatische vormen aan te nemen.

Eva Jinek © RTL

De instortende kijkcijfers van Eva Jinek zullen voor sommigen voor leedvermaak zorgen, maar voor de presentatrice zelf is dit natuurlijk een persoonlijk drama. Ze heeft de verwachtingen bij haar overstap naar RTL 4 nooit waargemaakt en begint inmiddels gewoon het zorgenkindje van de zender te worden, zeker nu haar contract afloopt.

Horrorcijfers

Het is een publiek geheim dat Eva nu nog 1,2 miljoen euro per jaar pakt bij RTL 4, maar vriend en vijand zijn het erover eens dat zo’n megasalaris niet meer past bij haar huidige kijkcijfers. Cijfers die écht niet best zijn. Alle alarmbellen gingen vorige week al even af en vandaag staan die gewoon non-stop te loeien op het Media Park.

Wat is het geval? Eva trok gisteren, op de verkiezingsavond, 397 duizend kijkers, goed voor nog geen 10 procent marktaandeel en een plekje in de gevarenzone van de kijkcijfer top 25. Nog pijnlijker: ze staat slechts één plekje boven HLF8, de talkshow die vanwege lage kijkcijfers van de buis verdwijnt.

Bijna laagterecord

Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6 die tegenwoordig de belangrijkste kijkcijferkenner van Nederland is, wijst erop dat dit de een na laagste score óóit is voor Jinek. “Ze haalt haar op één na laagste score ooit. Au. Alleen op 7 september 2020 keken er nog minder: 382 duizend.”

De reden? “Er was veel verkiezingen overal rond de klok van 22.00 uur. En al eerder afgelopen weken bleek dat Jinek en verkiezingen geen goede kijkcijfercombi zijn.”

Megavakantie

Eén ding is zeker: Eva én RTL 4 kunnen na morgenavond opgelucht ademhalen. Dan sluit de presentatrice het seizoen af en kan men gaan brainstormen over hoe het in de toekomst beter moet. Voor de korte termijn is er goed nieuws: Beau van Erven Dorens neemt maandag het stokje over en hij scoort doorgaans sowieso al wat beter dan Eva.

Hoe lang de vakantie van Eva precies duurt is onduidelijk, maar volgens RTL zit er in het voorjaar nog een nieuw seizoen van haar programma aan te komen.

Bevallingsverlof

Eva is uitgerekend in september. Daarna is het uiteraard tijd voor haar bevallingsverlof, dus in het najaar zal ze niet te zien zijn op televisie. En juist dán loopt haar lucratieve contract bij de zender af. Zit er verlenging in? Of verrast Eva met een terugkeer naar de NPO?

De tijd zal het leren.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het format van Jinek rigoureus om moet, bijvoorbeeld in de vorm van duopresentatie of vaste gasten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen