‘Marble Mania is nu ook besmet, John de Mol zit vloekend thuis’

Een ongelukkige timing: juist nu Jack van Gelder in opspraak is geraakt, staat het nieuwe seizoen van Marble Mania op het punt van losbarsten. “John de Mol zit vloekend thuis!”

Jack van Gelder en Winston Gerschtanowitz © William Rutten

Jack van Gelder heeft besloten om voorlopig even niet bij HLF8 aan te schuiven nu hij in opspraak is geraakt vanwege grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Toch is hij vanaf dit weekend wel weer te horen als commentator van de knikkershow Marble Mania op SBS 6. En daar zal John de Mol flink van balen, denkt mediakenner Victor Vlam.

Beroerde timing

Het is volgens hem een ‘heel ongelukkige timing’ voor John dat juist nu dit schandaal is losgebroken. “Het is ongelukkig, want John de Mol is natuurlijk iemand die wel vaker geassocieerd wordt met mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan wangedrag, denk aan bijvoorbeeld Peter Gillis, denk aan Jeroen Rietbergen, en al die andere mensen bij The Voice.”

Victor vervolgt in zijn podcast De Communicado’s: “Dus dit is wederom een situatie dat een programma van John de Mol besmet is geraakt. Ja, hij kan er niet zoveel aan doen, John de Mol in dit geval, maar het is beroerde timing.”

Stevige vloek

Zijn co-host Lars Duursma denkt dat John flink baalt van de Volkskrant-onthullingen over NOS Sport. “Ik probeer me voor te stellen dat John de Mol thuis zit te F5’en op de website van de Volkskrant. Hij leest op een gegeven moment het artikel en daar moet toch een stevige vloek over door de woonkamer gegaan zijn in huize De Mol.”

De onthullingen over Jack komen hem inderdaad niet goed uit, aldus Victor. “Ja en de vorige twee seizoenen werd het programma in januari en februari uitgezonden. Ze hebben het ditmaal verplaatst naar maart. Nou, ik denk bij nader inzien dat ze daar enorm van balen. Maar de opnames zijn al achter de rug, dus ja, het is lastig om Jack eruit te halen.”

Sneu voor John

Lars leeft in dit geval ook wel een beetje mee met de mediamiljardair. “Het is toch ook sneu voor John de Mol. Hij kan hier eigenlijk niks aan doen. Maar eigenlijk is ook weer dit programma nu besmet. Als Jack zo blij en vrolijk misschien ook allerlei verkeerde grappen gaat maken tijdens het commentaar…”

Hij vervolgt: “En dat wordt dan weer allemaal onder een vergrootglas gelegd. Dus ja, heel ongelukkig dat de eerste plek waar we Jack van Gelder gaan zien weer het programma van John de Mol is.”

De Communicado’s

De nieuwste aflevering van De Communicado’s:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen