‘Rob Kemps, geef eens toe dat je jarenlang keihard hebt gelogen’

De reden dat Rob Kemps zich zo raar gedraagt tegen de media, is volgens Patrick Kicken omdat hij jarenlang met een geheim heeft rondgelopen. “Zeg gewoon eens ronduit dat het klopt!”

Rob Kemps © YouTube

Het imago van Rob Kemps ligt in de greppel. De entertainer is vorige week ontmaskerd als iemand die voor de schermen leuk doet, maar zich achter de schermen gedraagt als een bruut die overal woest aan de lijn hangt. Of, zoals Miljuschka Witzenhausen het noemt: “Er is duidelijk een Rob voor de schermen én achter de schermen.”

Groot geheim

Patrick Kicken, de meest gevreesde radiocolumnist van ons land, weet wel waarom Rob zich zo bizar gedraagt tegen de media. Hij heeft namelijk jarenlang angstvallig geprobeerd om een geheim uit de pers te houden, namelijk dat hij helemaal niet de stem is van zijn Snollebollekes-act.

De stem van Snollebollekes is namelijk de bedenker van de act: Jurjen Gofers, oud-radiocollega van Patrick. Hij maakte voor carnaval in 2013 een plaat die heel erg aansloeg, maar waar hij niet zelf mee wilde optreden: Vrouwkes. “Er was zoveel vraag naar dat er een act omheen verzonnen moest worden”, legt Patrick uit in zijn Spreekbuis-column.

‘Hij zingt niet zelf!’

Daar kwam Rob om de hoek kijken. “En daar werd een grote fout gemaakt: in plaats van dit gewoon eerlijk erbij te zeggen werd overal de suggestie gewekt dat Rob Kemps de stem op die platen van Snollebollekes is, de zanger van de act. Maar dat is hij helemaal niet.”

Het lekte vorig jaar uit via de Story. Een ingewijde zei tegen het blad: “Rob zingt zijn nummers niet zelf, dat doet Jurjen Gofers. Dat vertelt Rob in interviews nooit. Maar ik vind wel dat zijn fans dat horen te weten.”

Patrick: “Na acht jaar liegen moest het een keer uit komen. Voor hem ook een kwelling geweest, avond na avond op een podium staan doen alsof.”

Rob geprikkeld

Rob reageerde destijds geprikkeld op die onthulling. “We weten toch ook allemaal dat als Marco Borsato ‘Je bent een droom die naast me ligt’ zingt, die tekst eigenlijk van John Ewbank is?”, zei hij in De Telegraaf.

Toch gaf Rob niet ronduit toe dat er inderdaad jarenlang gelogen is over de Snollebollekes-act. “Wat maakt het het publiek nou uit wie het bedacht heeft? Alleen, als je het echt wil weten: de echte kracht achter Snollebollekes, de founding father, is natuurlijk Jurjen.”

‘Geef het toe!’

Patrick denkt dat Rob er goed aan doet om gewoon eens écht toe te geven dat hij jarenlang heeft gelogen. Ze hebben nu alleen stiekem alle Wikipedia-pagina’s aangepast, zegt hij. “Zodat er niet meer staat dat Rob Kemps de zanger is van Snollebollekes, maar dat is zeker acht jaar lang volgehouden, van 2013 tot 2021.”

Hij vervolgt: “Het zou Rob sieren gewoon in zo’n liveshow te gaan zitten en zeggen: ‘Ja mensen, het klopt, ik heb me jarenlang voorgedaan als iemand die ik niet was, nu ben ik de echte Rob Kemps en mag ik eindelijk mezelf zijn’. Scheelt een boel achterdocht en slapeloze nachten! Zoiets gaat aan je vreten natuurlijk.”

YouTube

Rob in zijn Snollebollekes-rol:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Kemps: groot talent of een hoop gebakken lucht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen