Nicky Romero reageert bij Humberto op megaflop: ‘Er is veel kritiek’

Nicky Romero heeft in de talkshow van Humberto Tan gereageerd op zijn ongelukkige debuut als tv-persoonlijkheid. Er kijkt namelijk niemand naar zijn rol als jurylid in Avastars.

Nicky Romero © RTL

Het zit Nicky Romero niet mee. Niet alleen wordt hij door het beruchte juicekanaal Juice Channel neergezet als een enorme viezerik, ook valt zijn debuut als tv-persoonlijkheid volledig in het water. Er kijkt geen hond naar de televisieshow Avastars, waarin hij de rol van jurylid heeft. Sterker nog: het is een historische tv-flop.

Nicky reageert

Humberto Tan vroeg Nicky er gisterenavond naar in zijn talkshow op RTL 4. “Avastars krijgt kritieken en er kijken niet zoveel mensen naar; 213 duizend kijkers. O, sorry, ik zeg het verkeerd: 214 duizend kijkers. Je bent dan niet bedenker of maker, je bent hier jurylid. Maar glijdt dat makkelijk van je af als er kritiek is op dat programma? Want dat is er.”

Het is wat het is, reageert Nicky. “Nou ja, ik zie het gewoon als dat ik onderdeel ben van het team van Avastars. Je moet ook niet wegduiken op het moment dat het wat minder goed gaat dan je had gehoopt, maar voor mij was dit wel een heel mooie ervaring om te doen.”

Werken met John

Nicky heeft al langer contact met producent John de Mol. “Ik heb ooit wel eens bij John de Mol gezeten met Armin van Buuren van: misschien gaan we wat leuks doen. En toen dacht ik: ben ik wel de juiste persoon om op televisie te komen en kan ik wel omgaan met al die meningen?”

Hij vervolgt: “Nou, dat wist ik niet, maar ik heb wel gezegd: als er iets is met muziek, dan zou ik mijn best willen doen om te kijken wat ik kan bijdragen aan dat programma. Dit was zo’n eerste opening en ik dacht: ik ga gewoon het avontuur aan. (…) John steekt ook zijn nek uit om iets nieuws te proberen en dan kan het ook zijn dat iets wat minder scoort.”

Niet van de buis

John heeft besloten om Avastars niet van de buis te halen. Waarom niet? Oud-SBS 6-baas Tina Nijkamp: “Wat zetten we er dan neer wat beter scoort, zullen ze bij Talpa denken. Zoveel keus hebben ze niet. De herhalingen van Ik Hou Van Holland staan namelijk al op de plek van het eveneens geflopte De NIX Factor.”

Ze wijst ook op de hoofdsponsor van het programma, T-Mobile. “Wel zou kunnen dat ze gaan inkorten. Nog twee in plaats van vier afleveringen van anderhalf uur bijvoorbeeld en dan twee keer herhalingen van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak voordat er op 7 april weer een talentenjacht begint: The Talent Scouts.”

The Talent Scouts is het tweede SBS 6-project met een rol voor Nicky Romero als tv-jurylid.

Klöppings kritiek

Wat vindt techdeskundige Alexander Klöpping? Hij ziet in de Netflix-variant van Avastars het bewijs dat John gebruikmaakt van zwaar verouderde techniek:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

John de Mol houdt vast aan Avastars. Bewijst dit dat de zenderbaas van SBS 6 inderdaad niets te zeggen heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen