Marco Borsato’s aangeefster krijgt tik: ‘Stop eens met je geschop!’

De vrouw die aangifte heeft gedaan tegen Marco Borsato krijgt een flinke tik op de vingers van Evert Santegoeds. “Laat justitie zijn werk doen voordat je die man wéér tegen zijn hoofd schopt!”

Marco Borsato en Evert Santegoeds © NPO, SBS

De vrouw die aangifte heeft gedaan tegen Marco Borsato vanwege seksueel misbruik sinds haar vijftiende heeft vorige week voor het eerst in lange tijd de media opgezocht. Ze is er boos over dat Ruud de Wild haar in de hoek heeft gezet als een soort fantast, zonder dat hij enige kennis van zaken heeft. “Ik weet namelijk dat het wél waar is.”

Marco schoppen

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds vindt dat Marco’s aangeefster helemaal niet had moeten reageren op de pijnlijke verwijten van Ruud. “Ook voor deze mevrouw geldt – en ze heeft vaker de publiciteit gezocht – dat ze gewoon moet afwachten wat justitie bepaalt”, sneert hij in de podcast Strikt Privé.

Hij vervolgt: “Ik denk dat ze haar eigen zaak ook niet helpt door nu die publieke opinie weer te bespelen naar aanleiding van uitspraken die Ruud de Wild gedaan heeft. Het is moeilijk en het duurt lang, maar laat justitie nou dat onderzoek doen, voordat je die man wéér tegen zijn hoofd gaat staan schoppen, terwijl nog niet duidelijk is wat er gebeurd is.”

‘Nog even geduld’

Het is geen geheim dat Evert twijfelt aan het verhaal van dit vermeende slachtoffer. “Ik weet dat andere mensen daar anders over denken en dat die ervan overtuigd zijn dat er een ontzettende smet aan Marco kleeft (waaronder collega John van den Heuvel, red.), maar dat zal toch echt door justitie moeten worden vastgesteld en door niemand anders.”

De dame in kwestie, die al in december 2021 aangifte deed, moet gewoon geduld hebben, vervolgt Evert. “Er zijn wat dingen ontdekt kennelijk in een dagboek. Dat moet allemaal onderzocht worden of dat met feiten gestaafd kan worden. Dat duurt lang en ze doen het zorgvuldig, juist omdat heel Nederland meekijkt naar dit onderzoek.”

Evert wist het al

Al anderhalf jaar voordat het vermeende misbruik door Marco naar buiten kwam, had Evert contact met de moeder van zijn aangeefster. Volgens hem kwamen ze echter nooit met overtuigende bewijzen. “Een beschuldiging van kindermisbruik blijft gewoon je hele leven aan je kleven en daar moeten duidelijke bewijzen voor zijn”, zei hij eind 2021.

Yvonne Coldeweijer stelde destijds dat Evert het verhaal over zijn contact met de moeder van het slachtoffer verdraaid heeft en noemde dat ‘schofterig’. Volgens de juicekoningin werd het slachtoffer toen juist door De Telegraaf benaderd en was huiverig om met haar verhaal naar buiten te treden. “Hoe haalt hij het in zijn botte harses om dit zo te brengen?”

Bagatelliseren

Evert heeft Marco’s vermeende wangedrag de afgelopen anderhalf jaar regelmatig gebagatelliseerd. Eén keer heeft dat tot ronduit woeste reacties vanuit het publiek geleid.

Daarna bood Evert min of meer excuses aan: “Ik heb wat opmerkingen gemaakt bij Shownieuws dat het in het geval van Marco Borsato wel mee leek te vallen. (…) Dat heb ik niet zo bedoeld.”

Volgens Evert wordt binnen nu en twee maanden duidelijk of Marco vervolgd wordt in deze zedenzaak.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Marco Borsato's aangeefster boos was over de uitspraken van Ruud de Wild?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen