Mark Rutte alsnog naar VI: ‘Hij gaat het geweldig doen aan tafel’

Mark Rutte gaat in aanloop naar de verkiezingen alsnog aanschuiven bij de mannen van Vandaag Inside, tegen alle verwachtingen in. “Ik denk dat hij het echt geweldig gaat doen aan tafel.”

Vandaag Inside en Mark Rutte © SBS 6

Eigenlijk had Wilfred Genee er al niet meer op gerekend: een optreden van minister-president Mark Rutte in zijn kijkcijferhit Vandaag Inside. Hoewel het een van de populairste programma’s is onder conservatieve kijkers, was het vermoeden van de presentator dat de premier dat niet zou aandurven.

Filmpje van Rutte

Angela de Jong tipte de premier eerder al dat het juist een ijzersterke stap van hem zou zijn om naar VI te gaan, en dat gaat Rutte nu dus alsnog doen. Ondanks dat Johan Derksen de laatste tijd behoorlijk kritisch over hem is.

Het nieuws werd gisteren bekendgemaakt in Vandaag Inside. Wilfred: “Het is extra jammer dat Johan er vandaag niet is, want wat gebeurt er vanmiddag? Ik krijg een telefoontje van de redactie en die zeggen tegen mij: ‘Wilfred, we hebben zojuist een bericht gekregen en een filmpje.’ Wij zeggen hier steeds, ook Merel: ‘Ze durven niet bij de VVD.’”

Johan was gisteren wegens ziekte niet aanwezig in VI.

‘Ha, Wilfred!’

Dan wordt het filmpje van Rutte ingestart. “Ha, Wilfred, ik hoor nu al een paar keer voorbijkomen dat ik niet bij jullie zou willen zitten. Dat is echt onzin. Het lijkt me juist heel erg leuk. Ik ben wel druk de komende weken. Zou het kunnen op maandag de 13e? Heb je dan toevallig een stoeltje vrij? Want dan kom ik heel graag langs.”

Wilfred daarna lachend: “Nou, we hebben gekeken en er zit al iemand. Dat gaat niet lukken! Dat is lullig!”

René: “Nee, wij gaan geen mensen afzeggen. Dat vind ik niet.”

‘Hij heeft pech!’

Eigenlijk zou Roxane Knetemann dan hoofdgast zijn. Wilfred: “Roxane zit er en sorry, we kunnen Rox niet af gaan zeggen!”

René: “Dan heeft hij pech!”

Wilfred: “Nee, zonde! Het was anders leuk geweest, toch?”

René even later lachend: “Anders zetten we hem naast de bar!”

Geweldig

Alle gekheid op een stokje: de premier is op maandag 13 maart, twee dagen voor de verkiezingen, gewoon van de partij. Tafelgast Job Knoester: “Ik denk dat hij het echt geweldig gaat doen. Ook dat laat hij van zich afglijden. Hij is snel. Dat wordt mooie tv. Als iemand hem kan aanpakken, dan ben jij het, Wilfred.”

Wilfred: “Het ligt allemaal bij mij?”

Job: “Ja, anders stel je me hevig teleur.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vreest u dat Mark Rutte met fluwelen handschoenen aangepakt gaat worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen