Angela de Jong adviseert Mark Rutte: ‘Ga naar Vandaag Inside!’

Angela de Jong denkt dat Mark Rutte er goed aan doet om in aanloop naar de verkiezingen ook eens aan te schuiven bij de mannen van Vandaag Inside. “Hij zou het uitstekend doen.”

Vandaag Inside en Mark Rutte © SBS, RTL

Minister-president Mark Rutte zat gisterenavond aan de talkshowtafel van Eva Jinek voor een lang een-op-een-interview. Het resultaat is een beetje teleurstellend, want Jinek was de minst bekeken talkshow van de avond. De winnaar was wederom Vandaag Inside, maar dat programma is naar verluidt niet echt populair bij politici.

Eva aan de beurt

AD-opiniediva Angela de Jong weet wel waarom de premier uitgerekend bij Jinek zat. “Omdat zij weer aan de beurt was. Zijn voorgaande talkshowoptreden was immers bij Op1”, schrijft ze in haar column.

Rutte gaf eind september namelijk een interview aan Sven Kockelmann. “Als hij zijn tv-interviews echt eerlijk had willen verdelen, had hij voor Khalid & Sophie of Vandaag Inside gekozen. Maar ik denk dat iedereen snapt waarom die shows afvielen.”

Knoopje extra

Khalid & Sophie vanwege het erg linkse imago en Vandaag Inside vanwege het politiek incorrecte imago. “Al heb ik zomaar het idee dat de premier, zeker als hij zijn boord nog een knoopje extra opengooit, het uitstekend zou doen aan tafel bij Genee, Gijp en Derksen.”

Toch is Johan Derksen de laatste tijd behoorlijk negatief over Rutte, waarop hij bij de vorige verkiezingen stemde. “Hij mag dan een grote mond hebben over iemand, zodra die persoon naast hem zit is hij vaak poeslief.”

Zelfvertrouwen

Angela, zelf ook een conservatieve stemmer, vindt overigens dat Rutte het goed gedaan heeft bij Jinek. En niet alleen hij, maar ook de gastvrouw van dienst.

“Eva en Mark hebben elkáár enorm geholpen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen