Rutger Castricum heeft spijt van opmerking over Jandino Asporaat

Rutger Castricum heeft spijt van de opmerking die hij in HLF8 heeft gemaakt over Jandino Asporaat. “Toen ik terugreed dacht ik al: ja, kinderen moet je er denk ik niet zo bij halen.”

Wilfred Genee, Rutger Castricum en Jandino Asporaat © SBS, William Rutten

Jandino Asporaat ligt momenteel enigszins onder vuur omdat hij vragen heeft gesteld over de maanlanding en de aanslagen op 9/11. Het werd dinsdagavond besproken in de talkshow HLF8, waar onder anderen Rutger Castricum aan tafel zat. “Volgens mij heeft deze man ook kinderen. Daar maak ik me veel meer zorgen over eigenlijk”, merkte hij op.

Baldadige Rutger

Het is volgens Jandino ‘onacceptabel en buitengewoon gevaarlijk’ dat zijn kinderen in deze discussie worden betrokken. Hij spreekt van een ‘smerig trucje‘ en wordt daarin gesteund door meerdere bekende Nederlanders, waaronder Monique Westenberg, die Rutger een ‘simpele ziel‘ noemt. Ook Roué Verveer, Najib Amhali en Jamai Loman steunen Jandino.

Rutger komt er nu op terug in de VI-rubriek In De Wandelgangen. Hij weerlegt daarin de kritiek dat hij niet meer baldadig zou zijn. “Nou, ik ben misschien nog wel meer baldadig op televisie dan me lief is op dit moment. Ik heb me nou laatst weer iets laten ontvallen over Jandino en dan krijg ik toch wel een hele hoop toestanden weer.”

‘Niet tevreden over’

Gastheer Wilfred Genee: “Die ontkende 9/11 toch? En de maanlanding?”

Rutger: “Ja en toen zei ik zo in zo’n bijzin van: ‘Z’n kinderen.’ Ja, en eigenlijk toen ik terugreed, den denk ik ook: ja, kinderen moet je er denk ik ook niet zo bij halen. Daar was ik ook niet zo tevreden over.”

De presentator heeft dus spijt van zijn opmerking. “Maar het fascineert me trouwens wel. Stel dat je dus denkt dat de aarde plat is en je denkt dat de maanlanding niet heeft plaatsgevonden en 9/11 niet waar is, hoe praat je dan met je kinderen? Dat was eigenlijk mijn fascinatie.”

‘Commentaar is terecht’

Wilfred: “Dat bedoelde je eigenlijk? Dat het voor de kinderen ook wel ingewikkeld wordt als je vader zo in het leven staat. Dat bedoel je?”

Rutger: “Nou ja, en: hoe praat je met je kinderen? Want het gaat over vertrouwen. Dat zat zo in mijn hoofd en toen gooide ik er iets uit van: ‘Nou, z’n kinderen, daar maak ik me zorgen over.’ Daar krijg je wel commentaar op, ja, en misschien ook wel terecht.”

Fascinatie

Jandino heeft een grote achterban en die vindt dat Rutger te ver is gegaan. Terecht, geeft hij nu dus toe. “Ik zou het denk ik ook niet leuk vinden als ze zouden zeggen van: ‘Ik maak me zorgen over zijn kinderen’, ofzo. Waarom zeg je dat?”

Wilfred: “Maar op zich is het vrij extreem dat gedachtegoed natuurlijk.”

Rutger: “Ja, dat vind ik ook, dus die fascinatie heb ik wel.”

De rubriek In De Wandelgangen waarin Rutger bovenstaande uitspraken doet kunt u hier bekijken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Rutger Castricum goed past bij Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen