Luuk Ikink vindt Yvon Jaspers erg afwezig in stikstofdebat: ‘Vreemd’

Luuk Ikink vindt het merkwaardig dat Yvon Jaspers zo afwezig is in het stikstofdebat. Hij wijst op haar rol als presentatrice van Boer Zoekt Vrouw. “Dat is toch wel heel opmerkelijk.”

Yvon Jaspers en Luuk Ikink © KRO-NCRV, RTL

Yvon Jaspers is de presentatrice van een van de populairste programma’s op de Nederlandse televisie: Boer Zoekt Vrouw. Hoewel het hele programma om boeren draait, laat ze zich nauwelijks uit over de stikstofproblematiek, die de agrarische sector keihard raakt. En dat vindt RTL Boulevard-ster Luuk Ikink maar vreemd.

Yvon bang?

Het verbaast Luuk dat Yvon zich niet laat gelden. “Wat mij opvalt: Yvon Jaspers heeft zich nooit uitgelaten over die hele kwestie rondom stikstof. Ze weet misschien ook niets over stikstof, maar toch: zij als gezicht van het boerenleven op televisie is dat toch opmerkelijk”, zegt hij in De BLVD Podcast.

Collega Bridget Maasland denkt dat Yvon bang is voor kritiek. “Daar is natuurlijk ook wel iets misgegaan, hè, eventjes?”

Rob Goossens daarop: “Ja precies, want die is gaan lobbyen voor ForFarmers. Die denkt: laat ik maar niets meer zeggen, want anders krijg ik dat weer als een boemerang terug.”

Boer Zoekt Vrouw

Luuk vraagt zich af of Boer Zoekt Vrouw aandacht moet gaan besteden aan het stikstofprobleem. “Moeten ze daar met Boer Zoekt Vrouw zometeen iets mee? Met die stikstofproblematiek? Of gewoon helemaal negeren?

Bridget: “Ik denk dat ze het helemaal gaan negeren, want het gaat uiteindelijk om de liefde.”

Rob: “En er zijn genoeg boeren die er helemaal niets mee te maken hebben, hè? Als jij een veld vol maïs hebt, dan heb je er veel minder last van.”

Korte verklaring

Na veel druk van buitenaf heeft Yvon vorig jaar zomer één keer een kort statement gegeven over de boerenprotesten. “De boerenwereld staat op z’n kop”, zei ze toen. “Aan veel keukentafels worden moeilijke, verdrietige en soms wanhopige gesprekken gevoerd. Dit stikstofprobleem is niet alleen van de boeren. Het is van jou, van mij, van ons allemaal.”

Yvon bleef heel erg hangen in algemeenheden. Volgens haar werkgever KRO-NCRV wil de presentatrice zich niet uitlaten over actuele kwesties rond de boeren.

Politiek correct

Je zou denken dat Caroline van der Plas als voorvrouw van de BoerBurgerBeweging gek is op Yvon en haar boerendatingshow, maar niets is minder waar. Volgens haar is het programma heel politiek correct geworden.

Caroline denkt bovendien dat Yvon een bange poeperd is. Ze stelt dat ‘de gangbare boeren’, zoals varkenshouders, nauwelijks meer aan bod komen uit angst voor actiegroepen als Varkens in Nood. “Dat durven ze denk ik niet meer. Dat vind ik gewoon jammer. Ook daar zijn boeren die vrouwen zoeken. Waarom mogen die dan niet meer?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zit u überhaupt te wachten op Yvon Jaspers die zich mengt in het stikstofdebat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen