Caroline van der Plas denkt dat Yvon Jaspers bang is: ‘Ze durft niet’

Caroline van der Plas denkt dat Yvon Jaspers bang is voor protestgroepen en er daarom geen ‘reguliere’ boeren meer in Boer Zoekt Vrouw zitten. “Dat durven ze denk ik niet meer. Jammer.”

Yvon Jaspers en Caroline van der Plas © KRO-NCRV, RTL

Vroeger was Caroline van der Plas altijd een groot fan van Boer Zoekt Vrouw, maar sinds vorig jaar zomer heeft ze het helemaal gehad met de boerendatingshow van Yvon Jaspers. Ze riep toen dat het programma te politiek correct is geworden, omdat er zelden nog een gangbare varkenshouder in zit. “Nee, het is allemaal biologisch of akkerbouw.”

Caroline haakt af

Caroline fakkelde het programma gisterenavond opnieuw af in de talkshow van Beau van Erven Dorens. “Dit is het eerste seizoen dat ik niet kijk”, aldus de politica. Een opvallende uitspraak uit de mond van de voorvrouw van een boerenpartij. “Ik vind wel dat ik transparant moet zijn daarin.”

Waarom kijkt ze niet meer? “Nou, ik vind het niet echt een goed beeld van de agrarische sector. Dat is de reden. Het wordt allemaal een beetje ehhh… Zeg maar de gangbare boeren komen eigenlijk niet meer zo aan bod. De laatste keer dat ze bijvoorbeeld een varkenshouder hebben gehad is een aantal jaar geleden.”

‘Ze durven niet’

Daar was toen flink wat ophef over, aldus Caroline. “Toen hebben ze ontzettend veel kritiek gehad, bijvoorbeeld van Varkens in Nood. Dat durven ze denk ik niet meer. Dat vind ik gewoon jammer. Je kunt het eens zijn of niet eens zijn met veehouderij, maar ook daar zijn boeren die vrouwen zoeken. Waarom mogen die dan niet meer?”

Ze vindt niet dat het programma van de buis moet. “Het blijft wel een mooi concept, vind ik. Er is zoveel negativiteit in de wereld en dit is dan wel gewoon een mooi, positief programma.”

Tweet

Een kritische tweet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er ook weer traditionele boeren in Boer Zoekt Vrouw moeten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen