Catherine Keyl: ‘Rob Kemps bewijst dat Talpa zich raar gedraagt’ 

Catherine Keyl denkt dat het debacle rond Rob Kemps’ interviewprogramma bewijst dat de Talpa-top zich vreemd gedraagt. “Ik vind dat behoorlijk raar gedrag van de leiding van het bedrijf hier.”

Catherine Keyl en Rob Kemps © SBS 6, William Rutten

Rob Kemps was vlak na de jaarwisseling voor het eerst te zien met een eigen interviewprogramma: De 10 Vragen. Hierin sprak hij met grote namen als André van Duin en Jeroen Pauw. Al snel lekte uit dat hij de vragen helemaal niet zelf bedacht, maar werden ingefluisterd door Antoinnette Scheulderman. Eén van zijn gasten, Patricia Paay, bevestigde dat.

Catherine kritisch

Het zorgde voor een storm aan kritiek. Johan Derksen vindt dat je geen interviews moet afnemen als je dat alleen met een oortje in kunt en Angela de Jong denkt dat de gunfactor van Rob daardoor beschadigd is. Je kunt concluderen dat de entertainer eigenlijk overal zijwieltjes voor nodig heeft, oordeelde tv-kenner Rob Goossens.

Catherine Keyl vindt dat deze hele rel de schuld is van de Talpa-top. Ze wordt ernaar gevraagd in de talkshow HLF8. Gastheer Johnny de Mol: “Catherine, hij presenteert ook een serieus interviewprogramma. Dan moet hij Jeroen Pauw aan de tand voelen. Dat zijn wel twee uitersten.”

Raar gedrag

Het was inderdaad een misser, aldus Catherine. “In Chansons vond ik hem geweldig, maar die 10 Vragen… Sorry hoor, waarom ga je nou iemand die geen enkele ervaring heeft met interviewen zó voor de leeuwen gooien? Ik vind dat behoorlijk raar gedrag van de leiding van het bedrijf hier. Sorry…”

Johnny grappend: “Geen idee wie dat is.”

Catherine: “Nee, ik ook niet. Het kan me ook niet schelen trouwens.”

Niet vervelend

Jack van Gelder springt daarop in de bres voor Rob. “Anderzijds: ik heb er naar zitten kijken en ook wel best kritisch naar zitten kijken, van: hoe interviewt hij? Hoe gaat dat? En de vragen natuurlijk. Maar aan de andere kant is het ook gewoon een heel slimme vent.”

Hij vervolgt: “Rob heeft natuurlijk bij De Slimste Mens goed gepresteerd en misschien dat het juist leuk is om die kant van hem te laten zien. Het hoeft niet altijd het scherpe interview te zijn. Ik vond de vragen op zich helemaal niet vervelend.”

‘Ga nou door’

De vragen die door Antoinnette werden ingefluisterd dus. Overigens is lang niet iedereen het eens met Jack. Zo vindt Johan Derksen dat deze Antoinnette vragen van schoolkrantniveau bedenkt. “Ze interviewde me ooit en dat waren allemaal van die Boulevard-achtige vraagjes van: wanneer heb je voor het laatst gehuild?”

Ook Catherine is het niet eens met Jack. “Nee. Er waren wel héél vaak momenten dat ik dacht: ga nou even door, weet je wel. Dat je de leuke dingen hoort. En dat is het vak.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het interviewprogramma 5 Jaar Later was jarenlang een hit. Nieuw leven laten inblazen door Rob Kemps?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen