Caroline van der Plas klaar met Boer Zoekt Vrouw: ‘Te politiek correct’

Caroline van der Plas is dan wel de voorvrouw van de BoerBurgerBeweging, maar toch is ze geen fan van de kijkcijferhit Boer Zoekt Vrouw. Ze vindt de tv-show véél te politiek correct geworden.

Yvon Jaspers en Caroline van der Plas © KRO-NCRV, SBS 6

Jarenlang was Caroline van der Plas een van de kijkers van de datingshow met Yvon Jaspers, maar nu is dat voorbij. De politica is behoorlijk klaar met Boer Zoekt Vrouw. “Ik vond het altijd een erg leuk programma, en dan vooral de misfits onder de boeren die niet weten hoe ze een vrouw moeten versieren, maar toch de liefde vinden.”

Politiek correct

Waar is het misgegaan? Caroline legt het uit in de Veronica Superguide: “Boer Zoekt Vrouw is me te politiek correct geworden. Ze laten nog zelden een gangbare varkenshouder of een boer met een legkippenstal zien. Nee, het is allemaal biologisch of akkerbouw of paarden.”

Ze proberen de échte boer weg te poetsen, aldus Caroline. “De intensive veehouderij laten ze niet meer zien, wel het mooie, romantische plaatje. Terwijl 95 procent van de Nederlandse boeren een gangbare boer is en niet biologisch of een natuurboer. Het beeld dat ze laten zien, is dus niet realistisch.”

Paul de Leeuw

Waar is ze nog wél fan van? Paul de Leeuw. “Een gevoelige ziel met harde humor. Ik hou van zijn grappen en moet altijd erg om hem lachen. Hij ligt de laatste jaren een beetje onder vuur en dat vind ik onterecht. want Paul is een van de Iconen van de Nederlandse tv.”

Verder kijkt Caroline graag naar Modern Family. “Ik heb alle seizoenen al vijf keer gezien, maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Ontzettend goed gemaakt en ze snijden interessante, hedendaagse thema’s aan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen