‘Job Knoester door vele blunders in gevarenzone Vandaag Inside’

Job Knoester is in de gevarenzone van Vandaag Inside beland door de vele blunders die hij de afgelopen tijd heeft begaan, stelt mediakenner Victor Vlam. “Hij verliest de sympathie van het publiek.”

Job Knoester © SBS 6

Hij is ontegenzeggelijk de meest gretige tafelgast van Vandaag Inside: strafpleiter Job Knoester. Hij zit ongelooflijk graag aan tafel bij de televisiehit. “Het is iemand die het afgelopen jaar een grote ster is geworden in dat programma, omdat hij heel vaak aanschuift daar”, legt mediakenner Victor Vlam uit in de podcast De Communicado’s.

Gevarenzone

Job moet echter oppassen, aldus Victor. “Hij heeft een paar blunders begaan de afgelopen tijd en is nu wel echt in de gevarenzone beland. Hij loopt het risico dat hij de sympathie van het publiek aan het verliezen is. En daar moet hij wel echt mee oppassen. Hij heeft nog niet verschrikkelijk veel media-ervaring en ik denk dat dat de reden is.”

Eén van die blunders is Jobs oproep om niet te gaan stemmen. “Hij is er ook op teruggekomen, want heel veel van die reacties waren echt uiterst, uiterst kritisch. Johan Derksen zei toen ook van: ‘Ja, het was geen goede oproep, want de mensen aan wie je een hekel hebben, die profiteren daar natuurlijk van.’”

Oncollegiaal

Het stelt Victor ook teleur dat Job zich zo vernietigend uitsprak over het VI-optreden van collega-advocaat Gerald Roethof. Oncollegiaal, zegt hij. “Als Gerald het daar hartstikke goed doet, dan kan het dat ze vaker hem uitnodigen en minder vaak Job. Juist omdat er zo’n overduidelijk eigenbelang bij zit, is het uiten van die gevoelens niet zo verstandig.”

Dat Job zo gepikeerd reageerde op de plaagstoot van Özcan Akyol is ook flauw, vindt Victor. “Het is een grap van Özcan. Het is grappig omdat er een kern van waarheid in zit, maar heel veel mensen zijn mediageil. Het is niet het einde van de wereld, weet je wel. Ga er gewoon een beetje relaxed mee om.”

Negatieve reacties

Job is iets te veel in zichzelf gaan geloven, vreest Victor. “Ik merk dat er op de Facebookpagina van Vandaag Inside ook wel meer negatieve commentaren staan over hem dan je zou willen. Koppel hem aan een ervaren eindredacteur. Bereid met hem die uitzendingen voor. Geef hem tips wat hij wel moet doen, wat hij niet moet doen.”

Hij besluit: “Ik denk dat dat wel verstandig is. Want nogmaals, als hij de sympathie van het publiek is verloren… kan hij ook heel snel die prominente positie die hij heeft verworven kwijtraken.Het kan snel afgelopen zijn in de televisiewereld.”

Dieptepunt

Job krijgt ook veel kritiek op zijn optreden in de Mark Rutte-special van VI. Zo twittert journalist Ton F. van Dijk: “Een serieuze strafrechtadvocaat die de minister-president op tv ‘diagnosticeert’ als psychopaat is een dieptepunt. Iets meer voorbereiding en je kunt Rutte wél aanpakken op de fouten die hij heeft gemaakt, het is zo wel heel makkelijk.”

Tv-maker Thijs Zeeman twittert: “Job Knoester begint er een beetje in te geloven hè? Mag je niet van een advocaat verwachten dat hij op een rustige, gefundeerde manier z’n argumenten ter tafel brengt? Of staat ie ook zo emotioneel een rechter toe te schreeuwen?

En Rutger Castricum in HLF8: “Bij dat van psychopaat dacht ik ook: dat hoefde misschien niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had u voor Vandaag Inside überhaupt van Job Knoester gehoord?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen