Bram Moszkowicz ontploft op tv: ‘Ik word misselijk van Barry Paf!’

Bram Moszkowicz is gisteren volledig uit zijn plaat gegaan in Shownieuws. Hij haalde daar keihard uit naar Barry Paf, presentator op radiozender 100%NL. “Ik word misselijk van zo’n man!”

Bram Moszkowicz en Barry Paf © Shownieuws

Het is nog altijd niet duidelijk of Marco Borsato vervolgd wordt voor het seksueel misbruiken van een vijftienjarig meisje. Zij, inmiddels begin twintig, deed bijna anderhalf jaar geleden aangifte, maar het Openbaar Ministerie heeft nog geen knoop doorgehakt. Omdat dit zó’n ernstig feit is kan Marco bij sommige mensen ongewenste emoties oproepen.

Bram boos

Om die reden besluiten veel mediapartijen om hun kijkers en luisteraars even niet te confronteren met Marco’s muziek, tótdat er meer duidelijkheid is. Bram Moszkowicz verfoeit dat al vanaf het begin, maar laat consequent onvermeld dat hij via zijn zoon, een artiestenmanager, een connectie heeft met de Borsato-familie.

Nu het OM heeft besloten om Marco niet te vervolgen voor eventuele misdragingen bij The Voice – dat lag al in de lijn van verwachting, omdat daar geen aangifte van is gedaan – zegt Bram gepikeerd in Shownieuws: “Zo zie je ook maar, en dat wil ik toch gezegd hebben: Borsato wordt niet meer gedraaid, hè, al anderhalf jaar in Nederland. Belachelijk, hè?”

‘Ik word MISSELIJK’

Collega Tooske Ragas start vervolgens een fragmentje in van 100%NL-dj Barry Paf. Hij zegt: “We hadden het er net over: moeten we Marco Borsato nou wel of niet weer gaan draaien? Maar er blijft natuurlijk wel een andere zaak lopen en die willen we toch nog eventjes afwachten.”

Dan kotst Bram bijna acuut de hele televisiedesk onder. “Ik word misselijk van zo’n man als ik hem hoor”, zegt hij pisnijdig.

Bart Ettekoven verbaasd: “Daar kan Barry Paf natuurlijk niets aan doen. Dat is natuurlijk de zenderleiding van 100% NL.”

Bram: “Ja, maar goed: hij krijgt het uit zijn strot. Wie is hij? Dan moet je zeggen: ik doe het niet.”

Tooske ophitsend: “Hij zei het wel met overtuiging.”

‘Het is schandalig!’

Bram: “Hij is toch niet de rechter in Nederland?”

Collega Sandra Schuurhof: “Nee, maar 100% NL is daar niet uniek in. Dat zijn alle radiostations.”

Bram: “Ja, schandalig is dat dus. Wat dacht je van Danny de Munk, die geen opdrachten meer kreeg? Dat is niets geworden die strafzaak.”

Sandra: “Ja, maar nu is er wel een strafzaak, hè?”

Bram: “Ja, maar mijn mening is: ook al is er een strafzaak, je moet Borsato draaien zolang de rechter niet heeft gezegd dat hij schuldig is.”

Glennis en Ali

Bart: “Jij zegt: Glennis Grace slaat een supermarkt in elkaar en die kan een dag later gewoon weer vrolijk I Will Always Love You zingen?”

Bram: “Nee, dat zeg ik niet.”

Sandra: “Ja, uiteindelijk is dat hetzelfde.”

Bram: “Nee, dat is helemaal niet hetzelfde. Daar was bewijs voor van den beginne dat die vrouw fout zat. Dat is bij Borsato niet zo.”

Sandra: “Ja, maar hier zijn ook slachtoffers die aangifte hebben gedaan.”

Bram: “Maar daar gaat het toch niet om? Het is niet bewezen. Kijk toch! Eén zaak is al geseponeerd! Nou.”

‘Absoluut oneens’

Sandra: “Maar er zijn er ook vier níet geseponeerd.”

Bram: “Nee, maar ik heb het over Borsato. Ik vind dat die man gedraaid moet worden zolang de rechter niet heeft besloten dat hij schuldig is.”

Bart: “Ja, maar als je zo denkt dan zou Ali B in jouw opinie ook gewoon weer vrolijk in een jury kunnen zitten nu?”

Bram: “Ja, totdat besloten is dat de rechter heeft gezegd dat hij schuldig is.”

Sandra: “Daar ben ik het echt absoluut niet mee eens. Daarmee ga je echt totaal voorbij aan de slachtoffers.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat is misselijkmakender?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen