‘Hélène Hendriks wil iets te graag dat Johan Derksen haar cool vindt’

Hélène Hendriks zorgt voor ergernis met haar conservatieve meningen over grensoverschrijdend gedrag. “Wil jij iets te graag dat Johan Derksen jou cool vindt?”, aldus Yvonne Coldeweijer.

Hélène Hendriks, Yvonne Coldeweijer en Johan Derksen © SBS 6, YouTube

Ze begint een beetje de vrouwelijke Ruud de Wild te worden: Hélène Hendriks. De presentatrice is om de haverklap in het nieuws omdat ze weer eens grensoverschrijdend gedrag heeft gebagatelliseerd. Ze vindt dat we meer oog moeten hebben voor de mannelijke plegers van wangedrag, maar waar is haar medeleven met de vrouwelijke slachtoffers?

Kwaad bloed

Hélène doet de laatste tijd héél twijfelachtige uitspraken. Twee gevallen springen erbovenuit. Zo heeft ze haar collega Jack van Gelder verdedigd door te zeggen dat de vrouw die hij onheus bejegende bij de NOS, Aïcha Marghadi, later ook met hem heeft samengewerkt bij Ziggo Sport. “En dat ging prima”, zegt ze. “Tenminste, dat zegt Jack.”

Die opmerking is zó gekleurd dat zelfs haar collega’s van Vandaag Inside hun lach niet konden inhouden. Maar Hélène zette pas écht kwaad bloed door te benadrukken dat zij echt nooit last heeft gehad van Jack. “Het is een schandálige opmerking, want eigenlijk diskwalificeer je daarmee wat anderen zeggen”, aldus criticus Lars Duursma.

Victim blaming

Nog dubieuzer is het gevalletje victim blaming wat Hélène vorige week vertoonde als presentatrice van HLF8. Ze suggereerde in die talkshow dat het slachtoffer van Jeroen Rietbergen continu haar verhaal wijzigt. Dat is volstrekte onzin en ze werd in de studio direct gecorrigeerd door AD-journalist Victor Schildkamp.

Yvonne Coldeweijer vindt het echt belachelijk, zegt ze in haar podcast De Juice Show. Ze wijst erop dat Hélène zich verschuilde achter ‘critici’ die dit zouden beweren. “Wow, wat bedoel je, critici? Wie bedoel je met critici? Is dit gewoon een manier om te… Ben jij een pick-me girl, Hélène? Ga jij iets te veel om met mannen?”

Pick me girl

Pick-me girls zijn vrouwen die heel erg doen alsof ze zaken in een mannelijk perspectief zien zodat ze in een goed blaadje vallen bij het andere geslacht. “Wil jij iets te graag dat Johan Derksen jou cool vindt?”, vraagt Yvonne zich af. “Want dit is niet cool, Hélène. Dit is niet cool, zeggen dat iemand zijn verhaal verandert.”

Het is gewoon absoluut onwaar wat Hélène hier verkondigt over Voice-slachtoffer Nienke Wijnhoven, aldus Yvonne. “Nienke heeft nog nooit haar verhaal veranderd. Nog nooit. Het is gewoon sneu. Wat doet zij, Hélène? Dit is niet cool!”

Korte voorbereiding

Co-host Mark Koster heeft rondgevraagd waarom Hélène dit heeft gezegd. “We hebben ons laten vertellen dat Hélène aan mensen heeft laten weten dat deze vraagstelling misschien toch niet helemaal de bedoeling was en dat wijt ze aan een korte voorbereiding. Dan denk ik ook van: Hélène, dat moet je toch zo niet vragen?”

Yvonne vraagt zich af of Hélène misschien door iemand beïnvloed is. Jeroen is de geliefde van de zus van de baas. “Wie heeft tegen haar gezegd: ‘Ja, misschien moet je maar eens even vragen of dat allemaal wel echt zo is met die Nienke?’ Wie heeft dat dan gezegd tegen haar? Want dan heeft ze gewoon iemand gepapegaaid.”

Mark: “Ja, ze heeft iemand gepapegaaid, daar komen we niet achter, maar er is dus gepapegaaid. (…) Ze begon eigenlijk een beetje namens de familie te praten, de familie De Mol. Althans, zo leek het.”

Tweet

Ook op sociale media ziet Hélène de ergernis toenemen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Hélène Hendriks iets te graag cool gevonden wil worden door Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen