Hélène Hendriks vreest voor zelfmoord na heftige tv-schandalen

Hélène Hendriks vreest na de schandalen over Jack van Gelder en Tom Egbers dat het écht een keertje uit de hand gaat lopen in televisieland. “Straks stapt er iemand uit het leven.”

Hélène Hendriks © SBS 6

Het stoort Hélène Hendriks mateloos hoe er over het wangedrag van Jack van Gelder en Tom Egbers op de redactievloer van NOS Sport wordt bericht. Tom, die zijn werk voor meerdere maanden neerlegt, zat gisteren hevig geëmotioneerd aan de talkshowtafel van Khalid & Sophie. En dat baart de presentatrice zorgen.

Zelfdoding

We moeten volgens Hélène veel meer oog hebben voor de daders van grensoverschrijdend gedrag. “Ik heb gezegd, en dat werd me niet in dank afgenomen, dat ik het helemaal eens ben met Jan Slagter. Hij zegt: ‘We draaien door, we gaan veel te ver.’ En waar doelde hij op? Trial by media, daar doen we allemaal aan mee. Geen open blik meer, geen nuance.”

Er dreigt nu zelfmoord in tv-land, meent de SBS 6-ster. “Mensen komen zó onder druk te staan dat je niet raar moet staan te kijken dat het een keer fout gaat en dan heb ik het bijvoorbeeld over iemand die het niet meer ziet zitten en dus uit het leven stapt. Ik denk dat we daar niet zo heel ver vandaan zitten en dat vind ik echt heel erg.”

Tragisch

Johan Derksen zou dat wel een beetje zwak vinden. “Dat zou heel tragisch zijn, maar je moet ook wel in deze wereld als je hier loopt – en Tom loopt ook al jaren mee – een beetje een plaat voor je kop hebben en op de been blijven, hè? Ik heb ook wel eens heel Nederland over me heen gehad, maar dan ga ik toch niet zitten huilebalken aan een talkshowtafel?”

Hélène: “Ja, maar dat ben jij. Jij hebt een ander karakter.”

Superkwetsbaar

Het is behoorlijk heftig hoe openhartig Tom was bij Khalid & Sophie, vindt Hélène. “Hij zit er superkwetsbaar. Zijn hele privésituatie waar wij niks mee te maken hebben moet hij dan vertellen omdat je je verhaal kwijt wil. Maar ik vind het goed omdat je ook een keer de andere kant hoort.”

Ze vervolgt: “Waar ik me echt enorm aan stoor is dat wanneer er iets wordt blootgelegd, we geen open blik meer hebben, dat alle nuance weg is en dat het zwart-wit is.”

Niet objectief

Hélène trekt het onderzoek van de Volkskrant naar de misstanden bij NOS Sport in twijfel. “Ik vind het heel raar dat als jij een verhaal maakt en drie of vier dagen voor publicatie stuur je dat op naar Tom Egbers en vraag je: ‘Kun je je gedrag verklaren?’ Daar zit al een aanname in… Dan is het niet meer objectief, vind ik.”

Volgens Angela de Jong is dat ruim voldoende tijd. “Een paar dagen voor publicatie lijkt mij genoeg ruimte voor wederhoor over het algemeen”, zegt zij bij Jinek.

Hélène tot slot: “Ik weet niet wat wel en niet waar is, maar ik vind hem wel oprecht overkomen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BN'ers als Jack van Gelder en Tom Egbers tegen een publiciteitsstorm moeten kunnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen