Hélène Hendriks stelt dubieuze vraag over slachtoffer The Voice

Hélène Hendriks heeft gisteren in haar talkshow HLF8 een dubieuze vraag gesteld over een van de slachtoffers van The Voice of Holland. “Critici zeggen dat ze haar verhaal steeds verandert.”

Hélène Hendriks en Nienke Wijnhoven © RTL, SBS

Het verhaal van Nienke Wijnhoven over haar nare ervaring met Jeroen Rietbergen achter de schermen van The Voice of Holland wordt door het Openbaar Ministerie dermate geloofwaardig en bewijsbaar geacht, dat er is besloten om tot vervolging over te gaan. De oud-bandleider van The Voice en geliefde van Linda de Mol wordt verdacht van verkrachting.

Dubieuze vraag

Hélène Hendriks, die flink wat woede wekt met haar conservatieve opvattingen over grensoverschrijdend gedrag, sprak er gisteren in haar talkshow HLF8 over met AD-verslaggever Victor Schildkamp.

De presentatrice stelt hem op een gegeven moment een vrij dubieuze vraag, waarmee ze de behoorlijk moedige Nienke op de nationale televisie in verband brengt met niet-integer handelen. “Critici zeiden: ja, maar ze verandert steeds van verhaal. In hoeverre speelt dat nog mee?”

‘Dat is niet zo’

De vraag van Hélène is dubieus, omdat Nienke haar verhaal helemaal niet heeft veranderd. Sterker nog: sinds haar optreden bij Beau, vlak voordat ze aangifte besloot te doen, heeft ze helemaal geen mediaoptredens meer gedaan.

Victor reageert dan ook verbaasd: “Nou, ik weet niet of zij steeds van verhaal verandert. Volgens mij heeft zij gewoon het verhaal van: hij heeft mij meegenomen met een smoes en heeft iets gedaan wat ik niet wilde. Ik weet niet wat haar verhaal dan steeds anders was? Tegen mij heeft ze steeds hetzelfde verhaal verteld.”

Heel oprecht

De suggestie die Hélène wekt, zich verschuilend achter ‘critici’, klopt volgens Victor niet. “Ik heb haar meerdere keren gesproken en haar verhaal is gewoon heel oprecht. Ik ga Jeroen Rietbergen hier niet veroordelen, maar dat enorme gevoel van eenzaamheid… Ik gun haar wel dat het naar de rechter gaat.”

Victor vindt Nienke geloofwaardig. “Wat waarschijnlijk meespeelt is dat er ook een heleboel meldingen tegen Jeroen zijn gedaan en daar zitten ook wat meldingen bij van mensen die wél wat bewijs hebben dat hij te ver is gegaan, alleen die hebben weer geen aangifte gedaan. Ja, dan wordt toch die optelsom gemaakt.”

Verkrachting

Het is wél nieuws dat Jeroen nu vervolgd wordt voor de verkrachting van Nienke in plaats van voor aanranding. Hoe zit dat? Haar advocaat Sébas Diekstra legt uit in Vandaag Inside: “Ze heeft een gesprek met de politie gehad en de politie zei: ‘Wat je ons vertelt, dát is verkrachting.’”

Haar verhaal is dus niet veranderd, maar de politie heeft er een andere kwalificatie aan gegeven. Wel zijn er mensen die twijfelen aan Nienke’s oprechtheid, vertelde Sébas in december: “Mensen gingen wroeten en vonden een oud artikel waarin stond dat ze wel eens een beschuitje zou willen eten met Rietbergen, en kreeg ze veel shit over zich heen.”

Die uitspraak van Nienke zegt ook vrij weinig. Veel slachtoffers van misbruik beseffen immers pas later wat er nou eigenlijk met ze gebeurd is. Bovendien was ze tijdens haar deelname aan The Voice slechts 19 jaar oud.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen