Hans Klok uitgekotst om verdedigen Ali B: ‘Het is écht schandalig!’

Het is tijd dat Hans Klok diep door het stof gaat nu Ali B daadwerkelijk wordt vervolgd wegens verkrachting, vindt opiniemaker Victor Vlam. “Ik heb er echt een heel onpasselijk gevoel bij.”

Ali B en Hans Klok © RTL

Hans Klok heeft een positief imago, maar daar beginnen wel wat scheurtjes in te komen. Hij springt namelijk regelmatig in de bres voor BN’ers die wangedrag hebben vertoond. Zo heeft hij onder meer Ali B verdedigd door te suggereren dat er helemaal geen zaak tegen hem is. “Ja, het zal misschien niet zo’n brave jongen geweest zijn, maar wie wel?”

‘Hans, zeg sorry!’

Het is volgens Hans gewoon ‘een hype om beroemde mensen aan de schandpaal te nagelen’. Eh, een hype? Ali B wordt nu door het Openbaar Ministerie vervolgd voor drie gevallen van aanranding en verkrachting. Het is evident dat de goochelaar hier echt véél te voorbarig is geweest, zegt opiniemaker Victor Vlam in de podcast De Communicado’s.

Nu is het tijd dat Hans diep door het stof gaat, aldus Victor. “Hans Klok is iemand die echt keer op keer Ali B maar ook andere mensen heeft vrijgepleit. Ik wil hier gewoon echt ook de oproep doen van: Hans Klok, bied gewoon je excuses aan voor deze voorbarige uitspraken. Dit kan gewoon echt niet. Je moet ermee stoppen.”

‘Dit was te voorbarig’

Hans heeft zich ernstig vergaloppeerd en dat kan volgens Victor niet zonder consequenties blijven. “Geef ook aan bij de slachtoffers dat je dit niet had mogen zeggen op dit moment. Deze uitspraken over Ali B, die waren gewoon voorbarig.”

Victor wijst erop dat Hans ook soortgelijke uitspraken heeft gedaan over de zaken van Danny de Munk en Marco Borsato. “Keer op keer zit Hans Klok daar zijn vrienden te verdedigen. Echt keer op keer. En ik heb er echt een onpasselijk gevoel bij. Ik vind het schandalig dat hij dat keer op keer doet.”

Leugenaars

Kennelijk weet Hans niet goed wat hij aanricht, aldus de opiniemaker. “Ik begrijp dat deze mensen zijn vrienden zijn en hij denkt waarschijnlijk: ik kom op voor mijn vrienden, maar wat je daarmee impliciet zegt is dat degenen die aangifte hebben gedaan, dat dat mensen zijn die leugenaars zijn. Dat zij niet de waarheid spreken.”

Hij vervolgt: “En dat zegt hij steeds op een heel groot platform. Dat zegt hij steeds op televisie, dat zegt hij in bladen. En al die vrouwen, die voelen dat natuurlijk wel degelijk. Die voelen dat verwijt wel degelijk. Ik vind het echt heel kwalijk.”

‘Dit is problematisch’

BN’er als Hans moeten hun mond houden, besluit Victor. “Publiekelijk uitspreken over of de zaak klopt of niet, daar moet je je volgens mij gewoon echt niet toe begeven. Want je kunt er niks over zeggen. Dat is gewoon het grote probleem. Vaak is het argument van: ‘Ja, maar die en die is verschrikkelijk aardig’, maar die redenering gaat natuurlijk niet op.”

“Aardige mensen kunnen soms ook hele onaardige dingen doen in een andere situatie. Dus dat vind ik echt heel problematisch. Je gaat niet publiekelijk zo’n slachtoffer eigenlijk voor leugenaar uitmaken.”

Communicado’s

De nieuwste aflevering van De Communicado’s:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hans Klok verdedigt iemand die vervolgd wordt voor verkrachting. Twijfelachtig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen