Hélène Hendriks onder vuur: ‘Dit is een schandalige opmerking’

Hélène Hendriks zet kwaad bloed met haar uitspraken over collega Jack van Gelder. “Het is een schandalige opmerking. Dit is schadelijk voor mensen die er wél last van hebben gehad.”

Hélène Hendriks en Jack van Gelder © SBS 6

Jack van Gelder ligt net als Tom Egbers onder vuur vanwege ongebruikelijke gedragingen bij NOS Sport. Zo heeft hij oud-collega Aïcha Marghadi uitgenodigd om bij hem in bad te komen zitten toen ze vroeg of hij zijn mentor wilde zijn. Net of daar ook maar íemand op zit te wachten. Sterker nog: Jack mag blij zijn dat zijn badzeep geen eigen wil heeft.

‘Dat zegt Jack’

Volgnes Hélène moet je dat allemaal als een grapje zien. Ze werkt bovendien al geruime tijd samen met Jack bij de talkshow HLF8 en heeft helemaal geen problemen met hem. Bovendien, zo zegt Hélène, heeft Aïcha bij Ziggo Sport óók nog samengewerkt met Jack. “En dat ging prima”, aldus de presentatrice. “Tenminste, dat zegt Jack.”

Die toevoeging is natuurlijk gewoon satire. Het leidde vrijdagavond niet voor niets tot gelach in de studio van Vandaag Inside (zie onderstaand fragment). Presentator Wilfred Genee: “Ja, nee, maar het wordt iets anders als jij zegt: ‘Dat zegt Jack.’ Hahaha.”

‘Ja, hallo!’

Mediakenner Victor Vlam vindt het onzinnig dat Hélène mededeelt dat zij geen last heeft van Jack. “Ik vond die opmerking toch wel dat ik dacht van: ja, hallo, natúúrlijk is Jack correct tegen jou, want Hélène Hendriks is de grote ster op dit moment van SBS 6. Ze is enorm succesvol en geliefd bij het publiek”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Met zo iemand kan Jack helemaal niets proberen, aldus Victor. “Ze is nog jong en iemand die een grote, lange toekomst voor zich heeft. Als zij niet overweg kan met Jack van Gelder, dan zijn de machtsverhoudingen daar zo dat Jack van Gelder het veld moet ruimen, niet Hélène Hendriks. En dat is natuurlijk de situatie die bij NOS Sport anders was.”

Grote man

Bij NOS Sport was Jack de man met macht. “Daar was Jack van Gelder de grote man. Als jij het niet kon vinden met Jack van Gelder, dan verdween jij, niet hij. Hier is het precies omgekeerd. Dus zo’n opmerking van: ‘Hij is altijd correct tegen mij’, ja, ik vind dat een beetje een kwalijke opmerking als ik eerlijk ben.”

Co-host Lars Duursma is het daarmee eens. “Het is een schandálige opmerking, want eigenlijk diskwalificeer je daarmee wat anderen zeggen, want het is helemaal niet belangrijk of Jack van Gelder dit bij íedereen deed. Het is belangrijk dat hij het in ieder geval bij een aantal deed en mogelijk bij veel vrouwen deed.”

Ongeloflijk schadelijk

Het is dom dat Hélène dat niet inziet, vindt Lars. “Op het moment dat jij zegt van: ‘Ja, bij mij deed hij dat niet’, dan is de impliciete boodschap: misschien ligt het dan wel aan jou in plaats van aan Jack van Gelder.”

Het stoort hem mateloos dat Hélène zich zo ignorant gedraagt. “Ik denk niet dat mensen doorhebben dat al die verhalen van: ‘Ik merkte niks aan hem, bij mij doet hij dat nooit’, ongelofelijk schadelijk zijn voor de mensen die er wel last van hebben gehad en de moed hebben gehad om aan de bel te trekken.”

Fragment

Het bedoelde fragment (vanaf minuut 00:45):

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Hélène Hendriks een te nauwe band met Jack van Gelder om objectief te kunnen oordelen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen