Hélène Hendriks reageert op ophef, Merel Ek blijkt ook pick-me girl

Hélène Hendriks reageert op de kritiek dat ze een ontzettende pick-me girl zou zijn. En collega Merel Ek? Die gaat nu ook bij zichzelf te rade. “Ik zal dan ook wel een pick-me girl zijn.”

Hélène Hendriks en Merel Ek © SBS 6

Het wekt steeds meer ergernis op dat Hélène Hendriks structureel zo bagatelliserend reageert op gevallen van grensoverschrijdend gedrag. De presentatrice staat altijd vooraan om te roepen dat zij absoluut geen graadmeter is, dat zij het allemaal niet zo erg zou vinden en dat zij wel haar vrouwtje staat. Maar het gáát helemaal niet over haar.

Pick Hélène

Yvonne Coldeweijer denkt dat Hélène dit alleen maar roept om haar mannelijke collega’s, en dan met name Johan Derksen, te pleasen. Oftewel: de presentatrice is een pick-me girl, zegt Yvonne in haar podcast. Dat zijn vrouwen die opzichtig het mannelijk perspectief omarmen om zo te worden geprezen door het andere geslacht.

De kritiek van Yvonne was een reactie op een nogal bizarre vraag die Hélène stelde in de talkshow HLF8. Daar maakte ze het vermeende slachtoffer van Jeroen Rietbergen verdacht. “Misschien formuleer ik iets wel eens verkeerd, maar ik wil vooral duidelijk maken dat er ook nuance moet zijn in bepaalde discussies”, reageerde ze deze week bij De Telegraaf.

Meelullen

Kennelijk heeft Hélène zich er toch wat van aangetrokken, want ze ging gisteren bij Vandaag Inside opeens tegen Johan Derksen in, toen hij wederom de vieze praatjes van Danny Nelissen begon te bagatelliseren.

Wilfred Genee deelt vervolgens een compliment uit aan Hélène: “Goed dat je het doet, want je was weggezet als pick-me girl van de week.”

Hélène: “Ik wist dus niet wat het was. Ik kende het niet, maar inderdaad: ik schijn met jullie mee te lullen en dan ben je een pick-me girl. “

Johan herkent zich wel in dat beeld: “Het is ook heel storend dat als ik wat zeg, dat jij gaat zitten lachen of jaknikken.”

iPadjes

Bargast Roxane Knetemann: “Ja, nu weet ik ook wat het is. Het is meepraten met mannen.”

Wilfred: “Ja, en dat die mannen het fijn vinden en je er alles aan doet.”

Johan: “O, ik vind het wel fijn.”

Hélène: “Ja, dat weet ik toch. Daarom doe ik het ook!”

René van der Gijp haalt er zijn schouders over op. “Al die mensen met al die meningen… Zullen we afspreken dat dat alleen nog maar aan deze tafel mag? Dat de rest gewoon moet stoppen? (…) Al die mensen met die iPadjes! Wat is het? iPod. Podcast!”

Pick Merel

Wilfred wil in de rubriek In De Wandelgangen weten of vaste gast Merel Ek ook een pick-me girl is. “Pick-me girls zijn vrouwen die heel erg doen alsof ze zaken in mannelijk perspectief zien, zodat ze in een goed blaadje vallen bij het andere geslacht. Dat werd van de week Hélène verweten. Ben jij er ook zo eentje? Een pick-me girl?”

Merel: “Ik heb gezegd dat ik wat er op het scherm gebeurde op de verkiezingsavond niet grensoverschrijdend vind, dus dan zal ik ook wel een pick-me girl zijn.”

Wilfred: “Dat acht ik dan wel in dit geval.”

Merel: “Dus als jij iets anders ziet dan andere vrouwen, wat meer in het straatje past van de man…”

Wilfred: “Nee, nee, nee, als je het te vaak die kant op laat gaan dat je dus eigenlijk altijd een beetje de kant van het mannelijke verhaal kiest, dan ben je een pick-me girl.”

Testosteron

Merel: “En het kan niet zijn dat je iets meer testosteron hebt of weet ik veel wat?”

Wilfred: “Nou. Nou ja, goed. Zo heet dat dus.”

Merel: “Oké, dan zal ik ook wel een pick-me girl zijn.”

Wilfred: “Dan hebben wij veel pick-me girls hier.”

Merel: “Typisch weer, hè? Omringen met mensen die alleen maar…”

Wilfred: “Past wel bij dit programma, toch?”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen