Rutger Castricum maakt zich zorgen om kinderen Jandino Asporaat

Rutger Castricum bekommert zich ontzettend om het kroost van Jandino Asporaat. “Volgens mij heeft deze man ook kinderen. Daar maak ik me veel meer zorgen over eigenlijk”, zegt hij.

Rutger Castricum en Jandino Asporaat © SBS 6

Jandino Asporaat gelooft volgens critici in toenemende mate in complottheorieën. De cabaretier is nu in opspraak vanwege zijn uitspraken in de podcast van een controversiële figuur. Daarin zegt hij te twijfelen aan zaken als de maanlanding en de aanslagen op 9/11. Het gevolg? Hij is in ’s lands best bekeken talkshow als ‘knettergek‘ bestempeld.

Rutger kritisch

Het lijkt erop dat Jandino zich toch niet helemaal comfortabel voelt bij de hoek waar hij nu in gedrukt wordt. Als Tim Hofman hem op de man vraagt of hij nou wel of niet gelooft in de maanlanding en de terreur op 9/11, geeft hij namelijk aan de lopende band ontwijkende antwoorden. En dat vindt Trouw-columniste Emine Uğur erg laf.

Rutger Castricum stoort zich ontzettend aan de verontwaardigde houding van Jandino, zegt hij in de talkshow HLF8. “Ik vind het totale waanzin dat je opkijkt als mensen er wat van vinden op het moment dat je voor een microfoon gaat zitten en je dergelijke waanzin verkondigt.”

Zorgen om kinderen

Jandino heeft een ietwat warrig statement online geplaatst waarin hij aangeeft dat hij altijd zijn eigen mening zal blijven uitdragen. Hij begrijpt de ophef niet: “Waarom creëert mijn vraag over de maanlanding en 9/11 zo’n storm, maar is het over de tweedeling in Nederland en de pijn van gebroken gezinnen door de toeslagenaffaire muisstil?”

Wat vindt Rutger daarvan? “Ja, dan gaat hij nu een column schrijven dat het heel raar is dat mensen hem in een hokje plaatsen. Ja, vind je het gek? Volgens mij heeft deze man ook kinderen. Daar maak ik me veel meer zorgen over eigenlijk.”

Overigens is het ook opvallend dat Jandino zich ineens zo’n zorgen maakt over de tweedeling in Nederland. Als je zijn Instagram-feed bekijkt, waarin hij pronkt met dure auto’s en dure vakanties, is daar immers weinig van te merken.

Denkbeelden

HLF8-gast Filemon Wesselink vindt het wel gek dat Jandino nu is gecanceld voor allerlei gastlessen op scholen in Arnhem. “Je wist toch al dat hij dit soort denkbeelden heeft? En ja, nu komt het in het nieuws en gaan ze hem in één keer afboeken… Ja… (…) Je ziet ook zo die hele carrière zo helemaal kapotgaan.”

Antoinnette Scheulderman heeft daar geen moeite mee. “Het is een beetje sinds coronatijd dat sommige BN’ers zich zo ontmaskeren als een volledige wappie, hè? Daar is hij er eentje van. En Lange Frans en Doutzen. Allemaal mensen die de meest vreemde taal zijn gaan uitslaan. (…) Het is heel goed om te benoemen dat dit totale bullsh*t is die hij uitkraamt.”

Rutger: “Het is nergens op gestoeld. Overigens: is dit wel Jandino? Is dit niet Wendy van Dijk bijvoorbeeld?”

Steun van Doutzen

Het is geen verrassing dat juist Doutzen een van de weinige BN’ers is die Jandino nu steunt. Zij zegt onder de Instagram-post van Jandino: “Ik ben dankbaar voor mensen zoals jij! Authentiek en een groot hart. 💫”

Andere BN’ers die Jandino steunen zijn Guido Weijers, Tim Douwsma, Fajah Lourens en Ellemieke Vermolen. Die laatste schrijft: “Dankbaar voor mensen zoals jij, die opstaan en wakker zijn! Goed gesproken! 💜”

Statement

Het statement van Jandino:

Poll

Update 30 maart – De poll onder dit artikel, met als vraag: ‘Rutger Castricum bezorgd om kinderen Jandino Asporaat, gaat dat te ver?’, is verwijderd. Hoewel veruit de meeste pollstemmers Jandino steunden, is zijn vaderschap geen geschikt onderwerp voor een poll op deze website.

Zie ook de reactie van Jandino over bovenstaande uitspraken van Rutger Castricum.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen