Sjuul Paradijs afgemaakt na optreden in HLF8: ‘Wat een jankerd!’

Sjuul Paradijs, voormalig hoofdredacteur van De Telegraaf, wordt keihard aangepakt vanwege zijn ietwat zure optreden in de talkshow HLF8. “Wat een verschrikkelijke man. Hij weet alles beter!”

Sjuul Paradijs © SBS 6

De talkshow HLF8 is een soort tv-dorpsplein waar allerhande BN’ers hun mening mogen ventileren. Eén van hen is Sjuul Paradijs, die in de uitzending van gisterenavond aan tafel zat. Het maakt behoorlijk wat los, want de voormalig hoofdredacteur van De Telegraaf wordt op sociale media flink door de mangel gehaald.

‘Carnaval? Infantiel!’

Sjuul laat zich bijvoorbeeld heel erg streng uit over de carnavalsvieringen. “Ik vind carnaval – dat zal ik heel eerlijk zeggen – een feestje voor infantielen. Ik vind het echt idioot.”

Heel zuur, vindt medegast Heleen van Royen dat. “Nou, dat is onzin. Dat is echt onzin. Ik heb een aantal keer carnaval gevierd, ik kom van boven de rivieren en het is het leukste feest dat ik ooit heb meegemaakt. Iedereen is gezellig, iedereen is vrolijk.”

Neerbuigend

Gastheer Johnny de Mol neemt het voor Sjuul op. “Infantiel betekent toch gewoon een beetje kinderlijk?”

Heleen: “Nee, infantiel is neerbuigend.”

Sjuul: “Ja, sorry, maar die gedragsverandering vind ik…”

Heleen: “Ik snap eigenlijk die humor heel goed, want het is natuurlijk heerlijk om een paar dagen per jaar niet op je woorden te hoeven letten, niet op je grappen te hoeven letten. Om gewoon los te gaan. Niemand neemt het je kwalijk.”

Kapsalon

En als Johnny aan het eind van de uitzending de Rotterdamse snack kapsalon uitdeelt, reageert Sjuul geïrriteerd: “Ik vind dit gelegaliseerde voedselvergiftiging. Het kan toch niet zo zijn dat we met z’n allen zeggen dat we gezonder gaan leven en dan dit soort bagger. Dit is voor holbewoners!”

Johnny: “We slaan jou even over, Sjuul.”

Sjuul, die na een maagverkleining 85 kilo verloor in een jaar tijd: “We hebben vijftig Michelin-restaurants, we zijn met z’n allen beter en gezonder aan het eten. Hoe kan het nou zijn dat jij dit zometeen gaat eten?”

Felle kritiek

Het komt Sjuul op flink wat kritiek te staan. “Wat een verschrikkelijke man. Daar ben je echt niet mee in het paradijs. Weet alles beter. Denkt hij”, twittert Amp. En Ljufur: “Wat een klaagbak is die Sjuul Paradijs. Nee Sjuul, jij trekt volle zalen!”

Cath is helemaal klaar met Sjuul. “Hopelijk komt die Sjuul Paradijs nooit meer bij HLF8.”

En daar is Hans het helemaal mee eens. “Hoe kun je iemand als Paradijs uitnodigen? Wat een met zichzelf ingenomen gozer is dat zeg.”

Ferdie: “Sjuul Paradijs, wat een enorm stuk negatieve zeikerd is die man. Laat de mensen lekker carnaval vieren. En JA ER IS WEL ARMOEDE in Nederland, heel veel zelfs.”

‘Wat een loser!’

Willy heeft het helemaal gehad met Sjuul. “Pfff… Wat een loser die Sjuul. Blijf maar lekker boven die rivieren. Wij maken er onder de rivieren wel een feestje van de komende dagen. Chapeau Heleen!”

Ton: “Pfff, die Sjuul Paraplu, carnaval infantiel vinden. Even een hele bevolkingsgroep voor gek verklaren. Wat een loser.”

Ramsterdam vindt vooral de kritiek van Sjuul op de kapsalonsnack lachwekkend. “Sjuul is als een roker die is gestopt en nu overal een rookverbod eist, en kucht, mocht jij drie straten verderop een sigaar aansteken.”

En Sander: “Een man met zwaar overgewicht aan de tafel bij HLF8 vindt dat de kapsalon niet moet kunnen… Wel bijzonder.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Sjuul Paradijs een waardevolle talkshowgast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen